Hoe ontwerp je een Personal programma voor atleten

April 5

Hoe ontwerp je een Personal programma voor atleten

Vast komen te zitten op een opleiding plateau en kijken vooruitgang traag tot een crawl is ongelooflijk frustrerend. De sleutel tot het vermijden van plateaus is om nooit toestaan dat het lichaam te krijgen al te comfortabel met een oefeningsroutine. Voor atleten, na een personal training is plan een effectieve manier om te voorkomen vallen van een gevreesde plateau. Er zijn een paar belangrijke stappen te volgen bij het ontwerpen van een Personal trainingsprogramma voor elke atleet.

Stap 1

De atleet doelstellingen bepalen. Een solide programma moet worden ontworpen rond belangrijke doelen, zoals de verbeterde snelheid, uithoudingsvermogen en lenigheid.

Stap 2

Beslissen hoeveel fasen van het trainingsprogramma zal hebben, en hoe lang elke fase zal zijn. Meest Personal trainingen hebben vier blokken in aanloop naar de competitie of ras, met inbegrip van prep-, basis-, bouw- en piekuren fasen.

Stap 3

Bepaalt de frequentie, de intensiteit, de duur en het volume voor elke fase van de opleiding. De meerderheid van de tijd moet worden geïnvesteerd in de basis fase, die meestal hoge frequentie, met matige intensiteit en volume. Daarna voer atleten een gebouw fase in die de duur en intensiteit van de training meestal verhoogt. De piek-fase, die houdt van hoge intensiteit maar duur en volume vermindert, is meestal gereserveerd voor de laatste drie tot vijf weken voor het evenement.

Waarschuwingen

  • Praat met uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt in een oefenprogramma. Als u moet helpen opbouwen van een Personal trainingsprogramma voor een sporter, raadpleeg dan een coach die ervaring in de specifieke sport heeft.

Tips

  • Zorg ervoor dat de atleet krijgt voldoende rust. Personal training helpt te voorkomen dat over-opleiding, maar het is altijd belangrijk om te herinneren van de atleten te luisteren naar hun lichaam en terug af als ze beginnen te voelen ook vermoeid of pijnlijke. Vraag de atleet om feedback tijdens de gehele duur van het programma en wees niet bang om wijzigingen indien nodig.

gerelateerde artikelen