Zand Burr Stickers en irritatie van de huid

October 23

Zand Burr Stickers en irritatie van de huid

Zand burr, een onwelkome indringer in gazons en stranden in de zuidelijke Verenigde Staten, is een jaarlijkse gras dat reproduceert door bramen, of stickers. De bramen hechten zich aan schoenveters, kleding, huisdier bont en zelfs banden en functie 1/4-inch stekels die scherp genoeg om te penetreren van de huid. Hoewel pijnlijk, bezuinigingen de minderjarige dat resultaat uit zand bramen vasthouden aan uw huid zijn meestal niet ernstig. Intensivering op een burr met blote voeten kan echter leiden tot een punctie wond dat moet worden gezien door een arts. Irritatie van de huid van kleine zand burr verwondingen kan meestal worden behandeld met zelfzorg.

De basisprincipes

Gemeenschappelijke zand burr, botanisch bekend als Cenchrus incertus en ook genaamd burr gras, sandspur en sandbur, komt voornamelijk in droge, gestoord en zandige bodems. De messen zijn een aantrekkelijke licht-groene kleur, en de plant kan worden verward met gras gras, totdat deze begint featuring de bramen, die 1/8 inch lang en bevatten verschillende zaden per stuk. Hoewel zand burr is normaal gesproken een jaarlijkse gras die met de eerste vorst, op locaties met zeer milde winters sterft, kan het fungeren als een vaste plant, teistert huiseigenaren, tuinarchitecten en beachgoers hele jaar door. Omdat zand burr niet met andere planten concurreren, is met een gezonde, goed bevruchte gazon uw eerste lijn van defensie. Colorado tuinieren rapporten waarmee u een Pre-opkomst herbicide met Pendimethaline kunt om te voorkomen dat zand burr kiemkracht. Gevestigde zand bramen met glyfosaat kunnen worden gecontroleerd, maar dit herbicide ook wenselijk planten doodt en zorgvuldig moet worden toegepast.

Eerste hulp bij zand Burr verwondingen

Kleine bezuinigingen en incisies van zand bramen behandelen door ze te wassen met zeep en water. Woestijn blootstelling adviseert een gesteriliseerde pincet gebruiken en stromend water te verwijderen van alle stekels of bits van organische vuil dat kan hebben achtergelaten in uw huid. Bestrijken het gebied met een antibioticum zalf en plaats een pleister overheen te weren van bacteriën. Een verse pleister dagelijks toepassen en Bekijk de wond op tekenen van infectie, zoals roodheid, warmte, drainage, pijn of zwelling. Raadpleeg uw arts als u om het even welk van deze symptomen ondervindt.

Rustgevende irritatie van de huid van zand bramen

Zelfs wanneer zand burr stekels niet leiden tot bezuinigingen, contact met hen kunt laten huid bekrast, geïrriteerd, tedere en jeukende. Als u zijn blootgesteld aan een aantal zand bramen, kan een rustgevende havermout bad helpen verlichten van irritatie. Dr. Howard Donsky, een dermatoloog personeel aan Toronto General Hospital in Toronto, adviseert twee kopjes poedervorm, ongekookte havermout toevoegen aan een lauw bad. The Doctor's boek van Home Remedies meldt dat het ook veilig voor gebruik van een actueel over-the-counter hydrocortison crème in een formulering van een half procent. Universiteit van Maryland die Medical Center zegt een crème of zalf gemaakt van menthol, het actieve ingrediënt in pepermunt, kan worden toegepast op geïrriteerde huid tot vier keer per dag. Als u een uitslag ondervindt, gebruik te staken.

Punctie wonden uit zand bramen

Voor de behandeling van een kleine lekke band gewikkeld van een zand burr, adviseert Mayoclinic.com eerst toe te passen zachte druk met een schone doek om elke bloeden te stoppen. In het algemeen bloeden niet punctie wonden zwaar. Spoel de wond met helder water en gesteriliseerde pincet gebruiken om deeltjes te verwijderen. Volg met antibacteriële zalf en een pleister en Let op tekenen van infectie. Als spikelets of bits van de burr in een punctie wond achterblijven, moet u uw arts raadplegen. MayoClinic.com waarschuwt dat u ook uw arts voor evaluatie en behandeling krijgen moet als de punctie wond in uw mond is. Als de punctie wond diep is en u niet een tetanus shot in de afgelopen vijf jaar hebben gehad, kan uw arts adviseren een booster shot.


gerelateerde artikelen