ADHD & visie

July 13

ADHD & visie

Kinderen met attention deficit disorder, of toevoegen, wellicht visuele problemen die structurele, functionele of verband houden met hoe de hersenen worden geïnterpreteerd of visuele informatie ziet. Echter, het is niet altijd duidelijk of visuele taken zoals lezing zijn uitdagend, omdat kinderen impulsief en meer gemakkelijk afgeleid zijn of als ze onoplettende zijn omdat visuele taken stressvol is. Evaluaties door een ontwikkelingstoxiciteit optometrist en ergotherapeut kunnen de sleutel aan succesvolle behandeling.

Visuele problemen identificeren

De meeste mensen zijn bekend met de breking testen, die resulteert in gezichtsscherpte. De patiënt leest grafieken gevuld met letters van verschillende maten, zodat de optometrist bril te corrigeren in de buurt van of afstand visie kan voorschrijven. De typische optometrist, maar kijkt niet naar de vele andere bijzondere waardeverminderingen die interfereren kunnen met het functioneel gebruik van de visie. Deze bijzondere waardeverminderingen opgenomen problemen met gebruik van de ogen samen (binoculair gezichtsvermogen waarmee diepte perceptie), visuele fixatie (staren naar een stationaire object), tracking (spotten een bewegend object), scannen (het vinden van een object onder veel) en visuele perceptuele vaardigheden.

Toevoegen, visie waardevermindering en leerproblemen

Volgens de optometrist, schrijver en docent Dr. Mitchell Scheiman is er een sterke relatie tussen visie en leren, vooral wanneer een student worstelt om te lezen. Dr. Daniel G. Amen, auteur van "Genezing toevoegen," staten die leerproblemen in ongeveer 40 procent van de mensen met ADD optreden, en Dr. Sally Shaywitz, auteur van "Overwinnen van dyslexie" rapporten die tussen 12 en 24 procent van de mensen met dyslexie (een taal gebaseerd leerstoornis) ook hyperactiviteit aandachtstekort (ADHD). Deze statistieken tonen aan dat kinderen met de diagnose ADD of ADHD moeten worden gescreend voor mogelijke visuele problemen die van invloed van leren en zijn vaak behandelbaar.

Efficiëntie van de visuele problemen

Volgens Scheiman tonen studies aan dat kinderen met leerproblemen zeer hoge tarieven van problemen met visuele efficiëntie en visuele waarneming hebben. De term "visuele efficiëntie" verwijst naar de capaciteiten te gebruiken van de ogen voor het uitvoeren van vaardigheden zoals staren objecten (dit heet "fixatie"); fixatie van het ene object naar het andere wijzigen (zoals bij het lezen van woorden); handhaving van oogcontact op een bewegend object (dit wordt "visuele pursuit" of "tracking" genoemd); en met behulp van de ogen soepel samen en snel richten wanneer kijken verschillende afstanden. Kinderen met verminderde visuele efficiëntie kunnen het een spanning te bewegen van hun ogen over een lijn voor print en vaak lijken onoplettende zoals ze creatieve manieren vinden om te voorkomen dat werk vinden.

Visuele perceptuele problemen

Visuele perceptie verwijst naar hoe het kind hersenen interpreteren wat ze ziet. Het heeft niets te maken met gezichtsvermogen. Deze kinderen zou kunnen verwarren links en rechts en visueel gehandicapten vaardigheden zoals die twee foto's zien er hetzelfde onderscheid te maken. Zij kunnen worstelen met het scannen om te zoeken naar een gewenste crayon kleur in een stapel op tafel verspreid, omdat ze slecht figuur-grond discriminatie hebben en zij niet zien kunnen dat een vorm nog steeds dezelfde vorm is zelfs wanneer het is gedraaid of veranderd in grootte of kleur.

Behandeling door een ontwikkelingstoxiciteit Optometrist

Speciaal opgeleide developmental Optometristen kunnen beoordelen en behandelen veel visuele stoornissen die van invloed zijn leren. De eenvoudigste en meest voor de hand liggende zou moeten bieden bril die verbetering van de gezichtsscherpte. De arts kan ook aanbevelen bril, prisma's, oog oefeningen, patchen van één oog of aanpassing van activiteiten, zoals het aanbieden van grote print, voor de behandeling van een verscheidenheid aan visuele stoornissen.

Behandeling door een ergotherapeut

Ergotherapeuten richten vaak op activiteiten te vergroten succes aan te passen. Voorbeelden hiervan zijn: verstrekken van leesmateriaal op elke andere regel afgedrukt of elke andere regel met verschillende kleuren om het gemakkelijker te vinden van het begin van de volgende lezing regel markeren. Ergotherapeuten taken met optimale verlichting, positionering van materialen en maken van kleurcontrast instellen. Ze kunnen doen eenvoudige oog oefeningen zoals het bijhouden van een langzaam bewegend object en activiteiten van de beweging die uitdaging van visie, zoals het vangen van een bal tijdens het springen op een trampoline. Therapeuten werken ook met kinderen om visuele perceptuele vaardigheden met activiteiten die hen bewuster van visuele verschillen tussen objecten, letters en woorden maken.


gerelateerde artikelen