Vaak voorkomende bijwerkingen van bronchodilatatoren

July 29

Vaak voorkomende bijwerkingen van bronchodilatatoren

Bronchodilatoren zijn medicijnen die worden ingeademd via de mond in de bronchioli, die buis-achtige passages die lucht voeren, wat leidt tot de Long bedden. Deze buizen van lucht worden beperkt met de meeste longziekten. Hierdoor verminderde de luchtstroom in de longen. Bronchodilatoren zijn gebruikt voor de behandeling van astma, vele longaandoeningen zoals chronische bronchitis en emfyseem. Bronchodilatoren worden gebruikt om de gevolgen van astma zoals piepende ademhaling en kortademigheid, met inbegrip van de vernauwing van de luchtwegen die leidt naar de longen snel te behandelen.

Tachycardie en andere aritmie

Tachycardie is een snelle hartslag, dat de persoon die gebruik maakt van een bronchodilator optreden kan, vooral wanneer hij behandeling de medicatie begint. Bronchodilatoren zijn stimulerende middelen en versnellen de tijd na ontvangst van de medicatie in de meeste gevallen. De Mayo Clinic verslagen tachycardie, alsmede andere hartritmestoornissen zoals een onregelmatige hartslag en hartkloppingen zijn ernstige vaak voorkomende bijwerkingen van bronchodilatatoren zoals albuterol, een van de meest voorkomende types van deze drugs. Omdat ze invloed hebben op het hart, moet de persoon die gebruik maakt van bronchodilatatoren dergelijke bijwerkingen aan zijn arts onmiddellijk melden.

Hoofdpijn

Hoofdpijn zijn een veelvoorkomende bijwerking van het inademen van bronchodilatator geneeskunde. Ze worden veroorzaakt door de verwijding van de bloedvaten toegeschreven aan dit medicijn. Wanneer bloedvaten verwijden in de hersenen of omheen, het symptoom van een hoofdpijn kan optreden. Dit gebeurt meestal binnen de eerste paar doses van dit soort medicatie, maar ook is gecategoriseerd als een ernstige veelvoorkomende bijwerking van sommige bronchodilatatoren waarvoor medische hulp, de Mayo Clinic staat.

Nervositeit

Nervositeit is een andere veelvoorkomende bijwerking bronchodilatoren zijn gekoppeld. De persoon kan voelen alsof hij nodig heeft om iets te doen en hij onrust op keer voelen kan.  Dit is deel van het krijgen van dit medicijn gebruik zoals het is een natuurlijke stimulant, Drugs.com verslagen. Het typisch passeert in de meeste mensen binnen een paar dagen. De organisatie raadt echter aan overleg met een arts als het probleem blijft.

Trillen en schudden

Trillen wordt veroorzaakt door de stimulerende middelen in bronchodilatoren. Zoals hierboven vermeld, de mensen hebben de neiging te voelen zenuwachtig als eerste het nemen van deze medicatie. Trillen van de handen is gebruikelijk vanwege het stimuleren van de bloedvaten in de hersenen. Deze medicatie stimulerende middelen het orthosympatisch zenuwstelsel waarvan een "strijd of vlucht" reactie veroorzaakt en verhoogt de hoeveelheid adrenaline die in het lichaam wordt uitgescheiden.

Daarom voelt het lichaam alsof het is beven binnen als de adrenaline piekspanningen snel binnen het lichaam. Schudden, kan een meer uitgesproken versie van beven, ook optreden in de voeten, handen, armen en benen. Deze, de Mayo Clinic Staten, ernstige vaak voorkomende bijwerkingen van sommige bronchodilatoren zijn en moeten onmiddellijk worden gemeld aan een arts.


gerelateerde artikelen