Lijst van levensmiddelen die van rode kleurstof

August 5

Lijst van levensmiddelen die van rode kleurstof

De Food and Drug Administration hebben goedgekeurd voor een totaal van negen voedsel kleurstoffen die U.S fabrikanten gebruiken kunnen om de kleur van voedingsmiddelen te verbeteren. Rood nr. 40 rode nr.3 vertegenwoordigen twee van de negen erkende kunstmatige voedsel kleurstoffen en worden veel gebruikt in voedsel productie, met name in verwerkte voedingsmiddelen. Sommige onderzoek suggereert er kunnen worden potentiële gezondheidsrisico's met betrekking tot voedsel kleurstoffen, maar tot nu toe het bewijs onduidelijk.

Gebak en snoepgoed

Gebak en snoepgoed rood om na te bootsen vruchten zoals framboos, aardbei en cherry. Echter hoeft voedsel niet per se als rood in de kleur rood kleuren bevatten. Een combinatie van rode en gele kleuren zijn gebruikte een gouden kleur geven sommige gebakken goederen. Alles van pie vulling en cake glimmertjes, cake mix en zelfs bepaalde brood kan rode kleuren bevatten. Alle soorten snoepjes, vruchten snacks en zelfs chocolade snoep of snoep dat niet rood kunnen bevatten rode kleuren.

Ontbijtgranen en zuivel

Ontbijtgranen bevatten typebibliotheken rode kleurstof. Het is meestal te vinden in suikerhoudende granen die aantrekkelijk zijn voor kinderen, met de kleuren helpen fruit smaken na te bootsen. Rode kleurstoffen zijn ook gevonden in deze voedingsmiddelen die niet rood zijn. Bijvoorbeeld wordt rode kleurstof gebruikt in combinatie met gele voedsel kleuren geven pindakaas-smaak eten een gouden kleur. U kunt ook rode kleurstof vinden in zuivelproducten, zoals yoghurt, aardbeien en framboos melk en ijs.

Dranken en Snacks

Het gebruik van rode kleuring in dranken is gemeenschappelijke plaats. Op smaak gebrachte drankje mixen en verschillende smaken van frisdrank bevatten rode kleurstof. Het komt meestal in berry op smaak gebrachte frisdrank, maar kan worden gevonden in bepaalde oranje soda's ook. Ook vindt u rode kleurstof in de dranken op de markt gebracht als gezond, zoals sportdranken en nutritionele shakes. Daarnaast bevatten bepaalde ijs thee rode kleurstof. Vindt u rode kleurstof in een verscheidenheid van snack foods--alles van aardappels, chips en koekjes, Ontbijt bars en gelatine.

Potentiële gezondheidsrisico 's

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in Los Angeles herzien bestaande onderzoeken om te bepalen potentiële gezondheidsrisico's aan voedsel kleurstoffen gerelateerde. Ze beoordeeld bewijzen dat rode nr.3 gehandeld als kankerverwekkend of kankerverwekkende chemische, in dierlijke onderzoek. Zij vonden ook bewijs dat sommige mensen gevoelig voor voedsel kleurstoffen zoals rode No. 40 zijn en allerlei reacties zoals huiduitslag en moeite met concentreren treden. De auteurs raden goed ontworpen, onafhankelijke toxicologie testen op voedsel kleurstoffen.

Vermijden van voedselkleuring

Voedseletiketten zijn uw beste vriend als het gaat om het vermijden van voedsel kleurstoffen zoals rode 40. De Amerikaanse Food and Drug Administration vereist fabrikanten lijst additieven zoals voedsel kleurstoffen op het etiket. Zelfs onverwachte voedingsmiddelen zoals pizza kunnen bevatten rode kleurstof, dus het is noodzakelijk voor het scannen van de labels van alles wat die u koopt. Het gaat hierbij om levensmiddelen zo gezond zoals vezel bars en havermout met fruit op de markt gebracht.


gerelateerde artikelen