Hoe om te voorkomen dat Gas tijdens het eten een vezelrijk dieet

July 19

Hoe om te voorkomen dat Gas tijdens het eten een vezelrijk dieet

Een dieet hoog in vezel kan steun in ziektepreventie, helpen bij het voorkomen van obstipatie en bevorderen algemene spijsvertering wellness. Een potentieel nadeel consumeren meer vezels is echter toegenomen intestinale gas. Geleidelijk verhogen van uw vezel inname over meerdere dagen of weken, in plaats van allemaal tegelijk, het verhogen van het kan helpen te voorkomen dat eventuele problemen in de meeste gevallen. Vermindering van uw totale vezel inname kan ook helpen, zoals kunt nemen van bepaalde supplementen. Als u gas blijft ondanks preventieve maatregelen te nemen, Raadpleeg een gekwalificeerde gezondheid vakman uit een spijsverterings probleem te sluiten.

Glasvezel en Gas

Vezel krijgen niet verteerd of opgesplitst in kleinere delen, helemaal in de dunne darm. Dit betekent dat het wordt doorgegeven aan de dikke darm, waar bacteriën er proberen te breken. Dit proces kan een heleboel gas produceren. Van de twee soorten vezels die we in plantaardige voedingsmiddelen--oplosbare vezels en onoplosbare vezels consumeren--is oplosbare vezel de grootste gasproducent. Het afbreekt in water, waardoor het beschikbaar voor bacteriën te breken, waardoor veel gas produceren. Onoplosbare vezels doet niet oplossen in water en blijft relatief onaangetast door intestinale bacteriën, weinig of geen gas produceren.

Vezel aanbevelingen

De U.S. Department of Agriculture adviseert mannen krijgen ongeveer 38 gram vezels per dag voor de gezondheid, terwijl vrouwen ongeveer 25 gram per dag krijgen moeten. Het kan het verleidelijk zijn om te beginnen met het toevoegen van zoveel fiber aan uw dieet als u kunt, maar dit wat gas veroorzaakt is omdat de bacteriën in uw dikke darm zijn niet gewend aan de grotere hoeveelheid vezels. Om te voorkomen dat eventuele problemen, de Universiteit van Maryland Medical Center raadt u aan vezel geleidelijk over een periode van een paar weken totdat u bereikt uw aanbevolen dosering, waardoor de bacteriën in je dikke darm tijd aan te passen. Drinken van veel water, minimaal 8 kopjes kan per dag, ook helpen.

Rekening supplementen

Geen supplementen zijn beschikbaar dat hulp u breken vezel in uw spijsverteringskanaal, maar sommige over-the-counter medicatie kan helpen verminderen van de hoeveelheid algemene intestinale gas of de symptomen die gepaard gaan met gas. Supplementen die simethicone, bevatten bijvoorbeeld kunnen helpen gas geven gemakkelijker, die kan verlichten de pijn geassocieerd met gas. Activated charcoal tabletten binden met gas in de darm, vermindering van de geur en potentieel vermindering van totale gas. Praat met een gekwalificeerde gezondheid arts alvorens eventuele aanvulling als u andere medicatie neemt.

Andere overwegingen

De beste bronnen van vezels zijn geheel voedsel zoals fruit, groenten en gehele korrels, volgens de Harvard School of Public. Vezel supplementen ook van voordeel kunnen zijn, maar ze hoeven niet de voedingsstoffen die geheel voedsel hebben. Praat met uw arts alvorens vezel supplementen voor een specifiek probleem, zoals obstipatie, met name als u andere vormen van medicatie. Als u uw vezel van bonen krijgt of peulvruchten, inweken hen 's nachts en ze hen grondig spoelen vóór het koken kunnen ook helpen voorkomen dat gas. Praat met uw arts als gas aanhoudt ondanks preventieve maatregelen te nemen. Diverse spijsverteringsstoornissen kunnen gas veroorzaken en consumeren meer vezels kan worden verergert het probleem.


gerelateerde artikelen