Rode bultjes op de schenen van voetbal

July 15

Rode bultjes op de schenen van voetbal

Veiligheidsuitrusting voor voetballers, van jeugd naar professionele competities, omvat shin guards. Om rond te rennen op het veld zal ertoe leiden dat u te zweten, en uw huid kan geïrriteerd raken onder de bewakers. Breken uit in rode bultjes is niet ongebruikelijk, hoewel de werkelijke oorzaken kunnen variëren. Raadpleeg uw arts om ervoor te zorgen dat het is niet een schimmelinfectie of een ernstige aandoening. Een paar correcties kunt voorkomen dat huiduitslag en irritatie voorkomen.

Contact Dermatitis

Veel huiduitslag en hobbels zijn hoop gegooid in de categorie van contactdermatitis, die is verder onderverdeeld in allergeen en irriterende contactdermatitis--ACD en ICD, respectievelijk. Gekenmerkt door roodheid, jeuk en soms schilferige droogheid, contactdermatitis gevolg van blootstelling aan milieu stoffen. Het patroon van de uitslag is afhankelijk van wat u in contact met komen. Een allergie voor een specifiek materiaal te vervaardigen--zoals de neopreen aan shin guards--kan leiden tot rode bultjes te verschijnen. Zweet is een belangrijke oorzaak van ICD zoals het met lotion, zon blokken of bug sprays mengen kunt, veroorzaakt irritatie en rode huid.

Vuil en bacteriën

Shin guards zijn niet altijd het meeste gewassen deel van uw voetbal kleding. Vaak gegooid in een zak na een spel of praktijk, kunnen shin guards niet uitdrogen goed. Vuil, bacteriën en zelfs schimmel kunnen groeien op het oppervlak dat contact op met uw huid, waardoor je risico op huiduitslag en puistjes te vormen. Bacteriën en lichaam oliën build up over in uw haarzakjes wanneer ze zijn vies, en deze follikels worden geblokkeerd. Bacteriën kunnen groeien onder de aangesloten follikel, waardoor uw huid te zwellen en redden.

Warmte-uitslag

Als u zijn te voetballen in warm weer of een reeks van spellen spelen in een dag, zal je veel zweet. De combinatie van zweet en de warmte kan leiden tot warmte-uitslag. Ook wel genoemd stekelig warmte, ontwikkelt warmte-uitslag wanneer uw zweet leidingen worden geblokkeerd, overvulling zweet onder je huid. Dientengevolge, kan uw huid worden hobbelige of blister en stekelig of jeukende gevoel. Deze bulten kunnen variëren van oppervlakkige blaren te diep, rode bultjes.

Behandeling en preventie

De belangrijkste behandeling voor rode bultjes of uitslag is te houden van de huid schoon en droog. Als uw arts denkt dat de uitslag is contact dermatitis dat, kan hij aanbevelen controleren voor allergieën en beperking van de blootstelling aan mogelijke irriterende stoffen zoals parfums, geuren en kleurstoffen. In het geval van warmte-uitslag, koel de huid en proberen te voorkomen van zweten. Shin guards vaak wassen en laten drogen. Inweken van het oppervlak dat contact op met uw huid in een milde bleekwater oplossing kan ook helpen doden bacteriën of schimmel. U kunt ook dragen een dunne sokken of rash guard onder de Scheenbeschermer te houden van contact met uw huid.


gerelateerde artikelen