Wat Is kristalwatervrije Lactose?

July 17

Soms bevat medicijnen verbindingen die geen geneeskrachtige waarde zijn voorzien. Kristalwatervrije lactose komt in sommige tabletten en andere soorten drugs en over het algemeen veroorzaakt geen eventuele gezondheidsproblemen kan, maar het problematisch als je lactose-intolerant bent. Praat met uw arts als u bezorgd over de effecten van kristalwatervrije lactose bent.

Identificatie

Lactose is een soort suiker gevonden natuurlijk in zuivelproducten zoals melk, kaas en room. Lactose bestaat uit twee verschillende suikers: glucose en galactose, die chemisch aan elkaar zijn gekoppeld. Kristalwatervrije lactose is lactose die geen water daarin heeft. Om kristalwatervrije lactose, is lactose gedroogd bij zeer hoge temperaturen op een apparaat bekend als een roller droger. Dit helpt bij het verwijderen van alle watermoleculen en kristallen.

Gebruik

Kristalwatervrije lactose komt vaak als een niet-actieve ingrediƫnt in verschillende medicijnen. Het kan worden gebruikt als een vuller om te helpen verhogen van de grootte van een capsule of tablet; het kan ook worden toegevoegd aan de droge poeder inhalatoren om te helpen voortbewegen van de medicijnen. Kristalwatervrije lactose is vooral handig omdat het bevat geen water, wat betekent dat het niet zal reageren met medicijnen die gevoelig voor vocht zijn. Kristalwatervrije lactose kan ook worden gebruikt als deklaag voor pillen vanwege haar mild zoete smaak.

Lactose-intolerantie

Hoewel lactose veilig voor de meeste mensen om te consumeren is, kunt u om te voorkomen dat producten met lactose als je lactose-intolerant bent. Lactose-intolerantie wordt veroorzaakt door de lage niveaus van het enzym lactase. Lactase is gevonden in de darmen en is nodig om het afbreken van lactose in glucose en galactose. Zonder lactase, niet kunnen je darmen absorberen lactose. Als je lactose-intolerant bent en consumeren van lactose, u kan ontwikkelen gas, diarree, opgeblazen gevoel of abdominale pijn.

Overwegingen

Kristalwatervrije lactose als ingrediƫnt inactief kan leiden tot spijsverteringskanaal problemen als je lactose-intolerant bent. De hoeveelheid lactose in de meeste medicijnen zijn echter relatief laag, zodat de aanwezigheid van kristalwatervrije lactose alleen problemen veroorzaken moet als u uiterst gevoelig bent voor lactose. Als u zich zorgen maakt over uw medicatie, praat met uw arts om te zien of er lactose-vrije formuleringen beschikbaar zijn.


gerelateerde artikelen