Hoe te voorkomen dat zwarte en blauwe markeringen

April 7

Zwart-blauw, stempels of kneuzingen, zijn plekken waar hebt u aanhoudende bloeding onder de huid. Kneuzingen meestal optreedt na een trauma zoals vallen, stoten in iets of geraakt. Als de schade die je hebt ervaren groot of ernstige in de natuur, kan u niet kunnen om te voorkomen dat uw huid van draaien zwart en blauw. Echter meteen behandelen van de site van trauma mei zitten kundig voor wijdverbreide beschadiging wordt voorkomen, en in sommige gevallen kunt u volledig de veelbetekenende verkleuring te voorkomen.

Stap 1

De gewonde gebied van je lichaam op kussens en rest overeind. Het Rodale boek The Doctor's boek van Home Remedies voor senioren verklaart dat wanneer u het gebied waarin u verwachten blauwe plekken verheffen, bloed uit de buurt van de site schade is gericht, en is minder waarschijnlijk om te bundelen en het maken van een zwart-blauw mark. Rust helpt ook de weefsels en bloedvaten genezen sneller.

Stap 2

De site van uw letsel met cold packs ijs direct nadat u hebt gekwetst jezelf. Ijs kan bevatten sommige van het bloeden die onder je huid optreedt door de bloedvaten te samentrekken, waardoor die de omvang van uw kneuzingen kan minimaliseren. Solliciteren ijs 15 minuten per keer, maximaal vijf keer per dag gedurende de eerste 24 uur na schade.

Stap 3

Verbetering van de circulatie op uw getraumatiseerde huid en weefsels door warmte, begint op de tweede dag na uw letsel toe te passen. Bevordering van de omloop naar het gebied waarin u kan worden zwart en blauw kan genezing met minimale verkleuring en ongemak.

Stap 4

Wikkel uw letsel met een compressie bandage en blijven verheffen het voor een paar dagen. Volgens The Doctor's boek van Home Remedies voor senioren houdt compressie het bloed uit gebroken bloedvaten van sijpelen in de omliggende weefsels, waardoor een blauwe plek.

Stap 5

Het eten van een gezonde voeding die veel vitamine C bevat om te voorkomen dat zwarte en blauwe markeringen. PeaceHealth, een bron voor alternatieve medische behandelingen, legt uit dat mensen die hebben een tekort aan vitamine C kan ervaren kneuzingen gemakkelijker dan andere mensen. Eten van citrusvruchten, broccoli, tomaten, aardbeien en aardappelen of neem een supplement te krijgen ten minste uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 75 mg, suggereert het Linus Pauling Instituut.

Tips

  • Vraag uw arts over de behandeling van kneuzingen die worden weergegeven op uw huid met natuurlijke kruiden, zoals valkruid of smeerwortel. PeaceHealth legt uit dat deze twee kruiden vaak topisch gebruikt zijn te gemakkelijk blauwe plekken, al bewijs van werkzaamheid voornamelijk anekdotisch in plaats van wetenschappelijke aard is.

Wat die u nodig hebt

  • Kussens
  • Koelelementen
  • Verwarming pad
  • Compressie pleisters
  • Vitamine C

gerelateerde artikelen