Dieet om te voorkomen dat Rosacea

April 17

Rosacea is een auto-immune huidaandoening gekenmerkt door een rode, acne-achtige huiduitslag en spoelen, gewoonlijk op het gezicht. Sommige mensen hebben van rosacea ontwikkelen ook roodheid rond de ogen en de verdikking van de huid rond de neus. Rosacea is een chronische ziekte; de aandoening zelf kan niet worden verhinderd. De symptomen van rosacea flare en verminderen van tijd tot tijd; aanpassen van uw dieet kan gedeeltelijk voorkomen flare-ups.

Bepaling van specifieke Triggers

Eten in de algemene zin is een gemeenschappelijk trigger voor een flare van rosacea, maar het soort voedsel dat symptomen verhoogt varieert van persoon tot persoon. Bijhouden van een dagboek van alles wat die je gedurende de dag eet en de controle van uw lichamelijke reactie op bepaalde voedingsmiddelen kunnen u helpen bepalen welke specifieke levensmiddelen trigger afboeken en breakouts. Fruit, groenten en zuivel behoren tot de Voedingsgroepen die neigen om te leiden tot symptomen, volgens National Rosacea Society enquêtes, maar verschillende vruchten, bijvoorbeeld, kunnen leiden tot een reactie in je dan in een andere persoon. Zodra u een duidelijk patroon van symptomen die opduiken na het eten van een bepaald voedsel hebt gevestigd, elimineren dat item uit uw dieet om te zien als uw conditie verbetert.

Afzwakken van specerijen

Kruidig voedsel en "hot" kruiden zoals cayennepeper, witte peper en rode chilipepers beïnvloeden tot 45 procent van de mensen met rosacea, volgens de National Rosacea Society, NRS. Zelfs mensen die niet lijden aan de auto-immune ziekte kan ervaring afboeken in het gezicht tijdens het eten van kruidig voedsel zoals salsa, kerrie gerechten en vlees gemarineerd of wreef met krachtige kruiden. Azijn-gebaseerde smaakstoffen, met inbegrip van sojasaus, kunnen ook hetzelfde effect hebben. Afzwakken van deze kruiden in je eten of te elimineren uit uw dieet volledig, afhankelijk van de ernst van uw blozen en huiduitslag. Vervangen door andere kruiden die geen warmte genereren.

Afkoelen

Eten en drinken erg warm voedsel en dranken kunnen ook leiden tot symptomen van rosacea. Om te voorkomen dat een flare-up, je eten bij een gematigde temperatuur afkoelen en genieten van koude dranken, niet warm. Kiezen voor ijsthee en koffie in plaats van leidingen warm versies, als de hitte ongemakkelijk blozen veroorzaakt. Verwarmde dranken kunnen goed zijn voor meer symptomen in maar liefst 36 procent van de patiënten rosacea, meldt de NRS.

Alcohol met mate

Geniet van alcoholische dranken met mate als je rosacea hebt. Rode wijn bovenaan de lijst van alcoholische dranken dat triggers een opstoot van rosacea; bier is de tweede in lijn. Geesten zijn minder waarschijnlijk veroorzaken gezicht roodheid in combinatie met water. Mixed drinks met SAP kan ook gemakkelijker worden toegestaan zonder bij te dragen tot de roodheid en blozen.


gerelateerde artikelen