Complicaties na een darm operatie

April 29

Complicaties na een darm operatie

Wanneer je gehoord van de uitdrukking "intestinale chirurgie", wat denk je van? Denkt u dat van darm resectie? Maag-bypass? Bariatrische chirurgie voor gewichtsverlies? De darmen zijn onderverdeeld in de dunne darm en de dikke darm (ook bekend als de dikke darm). Neem een blik bij enkele complicaties die kunnen optreden na intestinale chirurgie.

Infectie

Infectie kan optreden met elk type van chirurgie. In feite, is het een van de meest voorkomende complicaties na de operatie overal in het lichaam. Of u nu een grote incisie of een echt klein, is het risico op infecties altijd aanwezig. Sommige intestinale chirurgie kan worden gedaan met behulp van minimaal invasieve laparoscopische technieken die betrekking hebben op kleine kleine insnijdingen te minimaliseren littekens. Zelfs deze soorten intestinale chirurgie kunnen krijgen ingewikkeld met infecties.

Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die infectie wijzen kunnen meer pijn, roodheid, zwelling, drainage van pus en koorts. Als je denkt dat je een infectie, zorg ervoor om te spreken met uw chirurg zo spoedig mogelijk kan hebben. Ernstige infecties na intestinale chirurgie kunnen worden levensbedreigend.

Verklevingen

De term "verklevingen" verwijst naar het interne littekens die zich in je lichaam na de operatie voordoen kunnen. Als deze littekens optreedt, vliezen kunnen vormen en lussen van je darmen kunnen beginnen vasthouden aan andere lussen van de darm. In sommige gevallen kunnen de verklevingen minimale en u zult nooit geen problemen. Echter, bij sommige patiënten die veelvoudige intestinale chirurgie hebben gehad, deze verklevingen kunnen problemen veroorzaken die wendingen en knikken in de darmen veroorzaken. Dientengevolge, kan een obstructie optreden waar verteerd voedsel is niet langer kundig voor passeren van de darmen. Wanneer dit in de dunne darm gebeurt, dit heet een kleine darmobstructie. Wanneer deze in de dikke darm of de dikke darm optreedt, heet het een grote darmobstructie.

Patiënten die last hebben van fecale obstakels ondervindt ernstige buikpijn, misselijkheid en braken. In sommige gevallen, darm obstakels kunnen worden verwerkt in de meldkamer, maar een significant aantal hen operatie nodig.

Wijzigingen in de darm gewoonten

Sommige patiënten ervaren belangrijke veranderingen in hun darmen gewoonten nadat zij enige vorm van intestinale chirurgie hebben. Velen vinden dat hun ontlasting losser heeft gekregen en sommige zelfs ervaring frequente episoden van diarree. Dit is heel gebruikelijk onmiddellijk na de operatie, omdat je lichaam is nog steeds genezing, en u ontvangt ook medicijnen zoals antibiotica die vaak leiden diarree als bijwerking tot. Het is echter belangrijk om te weten ook dat u optreden van dunne ontlasting thuis blijven kan wanneer u hebt hersteld van de operatie. Sommige patiënten ervaring frequente flatus naast de diarree. Afhankelijk van het type van intestinale chirurgie kan je jezelf meer verstopt na chirurgie. Bijvoorbeeld, ervaren veel patiënten obstipatie na de gastric banding. Dus bent u bezig met het hebben van intestinale chirurgie, zorg ervoor om te bespreken wat er kan gebeuren met de gewoonten van uw darm.


gerelateerde artikelen