Wat voedingsmiddelen zijn hoog gehalte aan appelzuur?

July 16

Als u ooit de zoete nog zure smaak van een appel genoot hebben, hebben dan u genoten uit de eerste hand de voordelen van appelzuur in voedsel. Appelzuur is wat heet een acidulant, wat betekent dat haar aanwezigheid geeft een scherp, pittig smaak aan voedsel. Een natuurlijke zuur gevonden in fruit, appelzuur wordt ook gebruikt om een langdurige zure smaak geven aan snoep en andere voedingsmiddelen. Naast haar waarde als smaakstof wordt appelzuur geassocieerd met een aantal voordelen voor de gezondheid, waaronder een essentieel onderdeel in geven energie aan het lichaam, alsmede het helpen verminderen van pijn bij mensen met fibromyalgie.

Vruchten

Of een vrucht zuur of niet smaakt, is appelzuur aanwezig in zekere mate in alle vruchten. Wanneer gemeten in termen van gewicht per volume, is appelzuur meest aanwezig zijn in appels, die zo veel als 75% w/v appelzuur kunnen hebben. Nectarines bevatten ook overal van 44 tot en met 63% w/v en bananen hebben maar liefst 56% w/v van appelzuur.

Andere vruchten die grote hoeveelheden van appelzuur bevatten omvatten watermeloen, ananas, abrikozen, kruisbessen, frambozen, kersen, citroenen, druiven, prickly peren, mango, kiwi fruit, aardbeien, bramen en zelfs tomaten.

Snoepjes

Appelzuur bevat unieke eigenschappen die het heeft een laag smeltpunt, wat betekent dat het kan eenvoudig worden toegevoegd aan de harde en zachte snoepjes, alsmede andere desserts. Appelzuur is ook bekend voor het feit dat een aanhoudende zure smaak, waardoor het een bijzonder goede optie voor gebruik in harde snoepjes. Appelzuur is ook toegevoegd aan gelei gummy-type of snoepjes met het oog op de consistentie van een gel. Het wordt toegevoegd aan suikervrije snoepjes evenals kauwgom te verlengen en verbeteren van de smaak.

Appelzuur is ook aanwezig in dessert voedingsmiddelen die gebruik maken van jam, gelei of andere additieven voor fruit-proeverij. Het gaat hierbij om taarten, cakes, muffins en andere gebakken goederen. Appelzuur kan deze gel texturen hun aangename consistentie geven.

Andere voedingsmiddelen

Appelzuur wordt ook gevonden in sommige wijnen, zoals het is een nuttige additief om een azijn of een zure smaak tot bepaalde wijnen. Appelzuur is ook gevonden in alcoholische apple ciders, waardoor deze ciders een heldere, scherpe smaak.

Appelzuur is ook toegevoegd aan andere fruit-op smaak gebrachte dranken, met inbegrip van fruit-op smaak gebrachte melk, soja melk, yoghurt en zelfs Wei of soja eiwit mixen. Appelzuur helpt bij het verminderen van eventuele krijtachtige of poederachtige smaken deze dranken gekoppeld terwijl het geven van de dranken een gladde, zelfs van consistentie.


gerelateerde artikelen