10 interessante feiten over het spijsverteringsstelsel

December 7

10 interessante feiten over het spijsverteringsstelsel

Het menselijke spijsverteringskanaal zich naadloos aanpast aan een van de grote variëteit van voedsel dat mensen eten. Het heeft zich ontwikkeld om te breken van voedsel in hun voedingsstoffen component en scheiden van afval efficiënt. Met veel verschillende organen die een rol speelt bij de spijsvertering, is de nederige spijsverteringskanaal eigenlijk een complex systeem.

Steriele vóór de geboorte

De bacteriën die bevolken het spijsverteringskanaal en helpen bij de absorptie van voedingsstoffen zijn niet aanwezig in de foetus. Baby's krijgen bacteriën van de moeder en het milieu tijdens de bevalling en in de dagen na zijn geboorte.

Buiten het lichaam

Technisch gezien is het spijsverteringskanaal niet binnen het lichaam, maar buiten het lichaam. Het wordt beschouwd als een kanaal waarmee eten in en afval uit, maar het voedsel moet passeren de spijsvertering muur te krijgen in de juiste instantie.

Lever-slokdarm ader verbinding

Aders die het bloed van de spijsvertering organen naar de lever kan back-up van de lever te nemen heeft een probleem. Deze lever aderen ook verbinden met aders in de slokdarm. Leverproblemen veroorzaken een back-up van bloed, de oesofageale aderen zwellen als breken, waardoor ernstige bloedingen.

Sonic Hedgehog gen

Menselijke embryo's hebben een eenvoudige spijsvertering buis voordat de verschillende onderdelen van het spijsverteringsstelsel ontwikkelen. Het vreemd benoemde sonic hedgehog-gen is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de primitieve spijsvertering buis in de verschillende organen van de spijsvertering. Dit gen cues de activering van een verscheidenheid van andere genen in verschillende delen van de primitieve spijsvertering buis.

Smaak vermogen varieert

De smaakpapillen in de mond variëren in concentratie onder mensen. Volgens de medische leerboek "Histologie" zijn 25 procent van de mensen "supertasters," met een heleboel smaakpapillen. Nog eens 25 procent zijn "nontasters," met een verminderd vermogen om te discrimineren tussen bepaalde smaken.

Frequente Gas uitzetting

Gas in het maagdarmkanaal komt uit slikte lucht en bacteriële productie. Wat slikte lucht wordt geabsorbeerd in de darm. Gas doorgegeven, of flatus, is een mengsel van stikstof, kooldioxide, waterstof en methaan. Mensen passeren normaal gas tot 20 keer per dag, volgens de medische tekst "Kumar en Clark's klinische geneeskunde."

Maag-Brain Connection

De maag heeft sensorische receptoren die informatie door de nervus vagus verzenden in de hersenstam, het onderste gedeelte van de hersenen. Als de informatie aangeeft de aanwezigheid van toxines dat, activeert de hersenstam misselijkheid en braken.

Speeksel bescherming

De speekselklieren in de mond produceren ongeveer 1.2 liter speeksel per dag, volgens "Histologie." Naast de mond smeren, bevat speeksel ook enzymen die zetmeel afbreken en bepaalde potentieel gevaarlijke bacteriën te doden. Het biedt ook calcium en fosfaat te houden van de sterke tanden.

Oesofageale voering veranderlijk

De voering van de slokdarm cellen afwijken voering van de maag, zoals maag-cellen tegen zuur beschermen moeten. Ernstige gastro-oesofageale refluxziekte, waardoor maagzuur op herhaaldelijk gets in de slokdarm, kan het stimuleren van de cellen van de onderste slokdarm in cellen zoals die van het slijmvlies van de maag als een beschermend mechanisme te veranderen.

Bacteriën kunnen ontsteking veroorzaken

Een herziening 2013 in het tijdschrift "Pediatric gastro-enterologie en Hepatologie voeding" staat dat de verschillende soorten bacteriën in de darm invloed hebben op bepaalde typen cellen van het immuunsysteem. Onderzoek is gaande om te bepalen van de mogelijke manieren waarop bacteriën van het spijsverteringskanaal aan de ontwikkeling van bepaalde ziekten, zoals ontstekingsdarmziekte bijdragen kunnen.


gerelateerde artikelen