Vitamine D & overmatig zweten

November 23

Vitamine D & overmatig zweten

Vitamine D is een essentiële voedingsstof die is opgeslagen in de lever en is verantwoordelijk voor calcium absorptie. Chronisch lage vitamine D niveaus kunnen leiden tot broze botten bij volwassenen en kinderen. Direct zonlicht is cruciaal voor natuurlijke vitamine D-synthese in de huid. De beste tijd om buiten te gaan voor de toepassing van het absorberen van de voedingsstoffen, volgens Joseph Mercola, D.O., is in de zomer tussen 10 uur's ochtends tot 2 uur, wanneer ultraviolette stralen meest intense zijn. Het is ook de tijd van de dag wanneer u het meest waarschijnlijk te ervaren overmatig zweten.

Over zweet

Overmatige transpiratie is een natuurlijke reactie op uw lichaamstemperatuur stijgt boven 98,6 graden Fahrenheit. Om te blijven koel, volgens KidsHealth, de hersenen stuurt een bericht naar uw zweetklieren vrij te geven een samengestelde bestaat voornamelijk uit water samen met ammoniak, suiker, ureum en zouten. Wanneer transpiratie is blootgesteld aan de lucht, het verdampt en u afkoelt. In de meeste gevallen is zweten niet gevaarlijk. Overmatig zweten, echter zou indicatief van een onderliggend probleem zoals zonnesteek of uitputting van de hitte, die optreden na sporten of werken in een warme omgeving, blootstelling aan hoge temperaturen en onjuiste vochtinname. Als u bent zweten en ook de koude rillingen of licht in het hoofd voelen, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Vitamine D-synthese

De beste manier om vitamine D natuurlijk is door blootstelling aan de zon. Michael Holick, M.D., een vitamine D deskundige aan Boston University Medical Center, legt uit dat om uw aanbevolen inname van de voedingsstoffen die je gaan moet buiten in de zon voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Andere factoren, met inbegrip van de tijd van de dag en jaar en hoeveel huid is blootgesteld, zijn ook belangrijk. Volgens Harvard Health Publications krijgen met uitzondering van de zomermaanden, mensen ten noorden van Texas in de VS zeer weinig vitamine D uit blootstelling aan de zon. Vóór 10 uur en na 14.00 uur, ultraviolette stralen zijn de minste intens, wat betekent dat je blijven moet buiten meer. Ook moet u ten minste 40 procent van je lichaam, niet alleen uw gezicht en handen, bloot volgens Mercola. Zelfs 10 minuten in de zomer op de middag in de zon zitten kan leiden tot overmatig zweten.

Overwegingen

Wanneer je naar buiten en zonlicht uw huid raakt, vitamine D wordt geproduceerd en zit op het oppervlak van de huid. Het niet doordringen en geabsorbeerd in de bloedbaan krijg meteen, zegt Mercola. Het duurt ongeveer twee dagen--een volle 48 uur--voordat uw huid zal de meerderheid van de vitamine D op uw huid absorberen. Terwijl zweten en water uit een douche zal niet de nutriënt wegspoelen, kan zeep. Indien u gonna get uw aanbevolen inname van vitamine D van UV-stralen, vermijd je armen, benen en romp met zeep wassen voor twee dagen. Mercola voegt, nochtans, dat u nog wassen moet uw oksels, Lies en andere gebieden niet blootgesteld aan de zon.

Vitamine D supplementen

Veel deskundigen, met inbegrip van de huid kanker Foundation, ontmoedigen direct zonlicht op de huid voor nog 10 minuten, het argument dat "alle onbeschermde blootstelling van UV draagt bij tot de cumulatieve huid schade, versnelde veroudering en onze lifetime risico van huidkanker vergroten." Noncarcinogenic alternatieven voor absorptie van vitamine D, met inbegrip van de supplementen en voedingsbronnen, niet zal u op risico zetten voor zonnesteek of de uitputting van de hitte, hetzij. Als u zweten overmatig, Peter Gott, M.D., notities in "De wereld van Tulsa," er is geen bewijs dat vitamine D--met inbegrip van excessieve vitamine D inname--is gekoppeld aan het transpireren. Het is mogelijk dat uw het zweten zou een teken zijn van een afzonderlijke, onderliggende aandoening.


gerelateerde artikelen