Vinger pijn van klimmen

June 11

Vinger pijn van klimmen

Klimmen kan een opwindende, full-body workout, zijn vooral als uitgevoerd buiten op natuurlijke rotsen. Nog klimmen presenteert een aantal gevaren, met de juiste techniek en veiligheidsapparatuur die nodig is ter voorkoming van mogelijke schade. Niet verrassend, klagen klimmers vaak van vinger pijn vanwege de intense spanning geplaatst op hun handen tijdens het schalen van een rotswand.

Identificatie

Meeste klimmen vinger pijn komt voort uit het verwonden van de ringvormige flexor katrollen van de vingers, met name de katrollen voor het midden- en ringvinger. Kleine bands van weefsel, de ringvormige flexor katrollen houden vinger pezen op hun plaats, waardoor de gewrichten van de vinger te buigen. Wanneer de katrollen worden beklemtoond of vermoeid, de pezen trekken uit de buurt van het bot, waardoor pijn en juiste vinger beweging te belemmeren.

Symptomen

Artsen categoriseren katrol verwondingen zoals Grade I, Grade II of Grade III. A-kwaliteit ik letsel is een verstuiking van de riemschijf en omringende ligamenten, wat resulteert in pijn wanneer knijpen de hand. Een letsel Grade II lijdt de riemschijf een gedeeltelijke breuk, triggering pijn terwijl knijpen en waardoor het moeilijk is om uit te breiden van de vinger. De meest ernstige, Grade III verwondingen zijn voorzien van een volledige breuk van de riemschijf. Klimmers ervaren een Grade III katrol letsel zou kunnen horen een luid "pop" of "kraken" en merken van blauwe plekken en zwelling samen met de gebruikelijke pijn.

Behandeling

Voor een rang ik letsel, taping van de vingers kunt helpen met het ondersteunen van de pezen als klimmen, terwijl het uitvoeren van oefeningen van de hand met TheraPutty vingers kan versterken. Handbaden koud water gevolgd door warm water kan ook helpen verhogen de bloedtoevoer naar de gewonde gebied, zoals massage zal zacht. Hand oefeningen en contrasterende Baden en massage zal ook de behandeling van een blessure Grade II, hoewel alle klimmen moet worden stopgezet totdat de pijn onder controle komt. Voor een Grade III verwonding, onmiddellijk stoppen met klimmen en ijs van de gewonde vinger gedurende 15 minuten op een tijdstip voor de komende twee dagen. Houd de hand opgeheven om te helpen verminderen zwelling. Rusten de schade zo veel mogelijk de eerste weken alleen lichte lichaamsbeweging en zachte massage uitvoeren. Herstellende is van een blessure Grade III vereist geduld. Altijd stoppen alle rehab als u pijn ervaart. Het hele genezingsproces zou kunnen nemen tussen acht en twaalf weken.

Overwegingen

Knokkel stress fracturen en collaterale ligament letsel kunnen ook vinger pijn veroorzaken voor klimmers. Zoals de katrol verwondingen optreden knokkel stress fracturen als gevolg van slechte techniek of gewoon te veel klimmen. De knokkel zal zwellen en hevige pijn veroorzaken. Rest blijft de beste remedie voor een stress fractuur. Stoppen alle klimmen activiteiten voor ten minste een maand, of totdat de zwelling en de pijn verdwijnen.


gerelateerde artikelen