Pompoenpitten & eiwit

July 1

Pompoenpitten & eiwit

Pompoenpitten zijn goede bronnen van eiwitten en andere voedingsstoffen. Ze combineren met muesli, rozijnen en noten in snacks en granen, of ze gebruiken in plaats van noten in gebakken goederen. Pompoenpitten niet bijdragen zoveel eiwit als bonen, vlees of sommige zuivelproducten, maar omdat zij eiwitten aan de complexe koolhydraten in granen, salades en broden gevonden bijdragen, ze zijn nuttig voor het bouwen van een evenwichtige maaltijd.

Gehalte aan andere melkeiwitten

Een portie grootte van pompoenpitten, die gelijk is aan ongeveer 1/2 kop, bevat een gemiddelde van 8 gram eiwit, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw nutriënt Database. Het eiwitgehalte is afhankelijk van of de pompoenpitten worden geschild of achtergelaten met hun kaf op.

Gepeld vs. hele zaden

Pompoenpitten zijn beschikbaar geheel, met de bolsters op of in de vorm van de kernel, links met de bolsters verwijderd. Elk type heeft voors en tegens voedingswaarde. Geroosterde pitten bevatten 9,3 gram eiwit per ounce terwijl geroosterde hele zaden 5,3 gram eiwit per ounce bevatten. Volgens de Ohio State University Extension program bevatten de pitten meer 1,5 keer het eiwit en twee keer zoveel ijzer als hetzelfde bedrag van de hele zaden. De rompen bevatten nog het grootste deel van de vezelinhoud, wat inhoudt dat een portie kernels minder dan de helft van de vezel als een portie hele zaden bevat.

Vergelijkingen met andere zaden en noten

Als een bron van eiwitten, pompoenpitten gunstig vergelijken met andere zaden en noten. Zonnebloem- en sesamzaad zaden opleveren ongeveer 5,5 gram eiwit per portie. Pinda's gemiddeld 8 gram eiwit per dosering, amandelen en pimpernoten (pistaches) ongeveer 6 gram. Kastanjes, hazelnoten, pijnboompitten, walnoten en cashewnoten alle minder dan 5 gram eiwit per 1-ounce portie bevatten.

Vergelijkingen met andere eiwitbronnen

Vele peulvruchten en dierlijke eiwitbronnen pack meer eiwitten in een enkele portie dan pompoenpitten, volgens de USDA-database. Turkije, lam, kip, rundvlees, krab, tonijn, varkensvlees, cottage cheese, ricotta kaas alle minstens drie maal bevatten meer eiwit per dosering dan pompoenpitten, terwijl sommige producten melk en yoghurt ook bevatten meer.

Calorie verbinding

Om te consumeren van de 25 gram tot 28 gram eiwit gevonden in de aanbevolen 3-ounce serveren van tonijn of 1 kopje van sojabonen, u zou moeten eten ongeveer 2 kopjes gedroogde pompoenpitten. Dat is de 613 calorieën, vergeleken met de 110 calorieën van de tonijn of de 298 calorieën van de sojabonen.

Aanvullende voedingsstoffen

Volgens de Ohio State University Extension biedt 1 ounce van pompoenpitten bijna 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink en 20 procent van de aanbevolen hoeveelheid ijzer. Zij dragen ook bij aan magnesium, vezels en omega-6 en omega-3 vetzuren.

Iets om te overwegen

Terwijl pompoenpitten een grote bron van eiwit zijn Vergeet niet dat ze ook hoog in calorieën en vet zijn. Een portie pompoenpitten 1-cup bevat 285 calorieën en 12 gram vet. Hoewel het vet in pompoenpitten vooral gezond is, enkelvoudig onverzadigde vetten, het nog steeds telt naar uw dagelijkse inname van vet die niet meer dan 25 tot 35 procent van je totale calorie-inname moet, volgens de American Heart Association. Als u uw taille bekijkt, beperk uw inname van pompoenpitten.


gerelateerde artikelen