Jeukende huid van het gelaat

November 24

Jeukende huid van het gelaat, pruritus, een afkorting kan leiden tot irritatie en prikkeling van de huid. Chronische huid jeuk kan ook leiden tot je gezicht te worden ontstoken, die pijnlijk kunnen zijn. Bepaling van de onderliggende oorzaak van jeukende huid van het gelaat zal helpen bij de genezing van deze huid probleem. Actuele behandelingen kunnen ook het ongemak te verlichten.

Oorzaken

Jeukende huid die gepaard met een uitslag gaat wordt meestal veroorzaakt door droge huid, volgens MayoClinic.com. Weersveranderingen, veranderingen van de luchtvochtigheid en met behulp van airconditioning of verwarmingssystemen kan jeukende huid van het gelaat. Dit huid probleem kan ook worden veroorzaakt door Baden te vaak of met behulp van zeer warm water tijdens het zwemmen.

Behandelingen

Nonprescription Orale antihistaminica en topische corticosteroïden crèmes kunnen worden gebruikt voor gezichtshuid ontsteking te verlichten. Toepassing van warme kleren aan het gezicht na het toepassen van corticosteroïden crèmes kan helpen de huid het medicijn op u inwerken. Nemen van een koele havermout bad kan ook helpen bij het rustgevende jeukende huid van het gelaat.

Een andere optie voor jeukende huid van het gelaat is lichttherapie. Uw dermatoloog zal ultraviolet licht op het eerste gezicht gebruiken om te verlichten van jeukende huid. Sommige verzekeringsmaatschappijen geen betrekking hebben op deze procedures. Bekijk dekking tevoren te bepalen van betaalbaarheid.

Overwegingen

Selecteer gezicht producten die bevatten geen kleurstoffen of parfums, raadt MayoClinic.com. Na het wassen van de huid met een zacht reinigingsmiddel, breng een vochtinbrengende crème dat geen parfum bevat. Het wegwerken van droogte kan verminderen ontsteking in de huid. Wassen van handdoeken en beddengoed met een milde, ongeparfumeerde wasmiddel. Met behulp van een cyclus van de extra-spoeling bij het wassen van kleding kan ook helpen.

Misvattingen

Sommige mensen denken dat de jeuk van de huid op lange termijn schade niet veroorzaken. Constante jeuk, kan echter toenemen ontsteking en risico voor littekens. Langdurige jeuk kan ook veroorzaken Neurodermitis, volgens MayoClinic.com. Dit is een aandoening die de huidtextuur veroorzaakt tot leerachtig na regelmatig krabben. De huid is ook hoger risico voor bacteriën infectie als vaak gekrast.

Waarschuwingen

Praat met uw arts over de jeukende huid van het gelaat. Hoewel meestal te wijten aan de droogheid, kan er een onderliggende oorzaak voor de jeuk zijn. Huidaandoeningen zoals psoriasis of kasten kunnen bijvoorbeeld gezichtshuid problemen veroorzaken. Interne ziekten, zoals schildklierproblemen, ijzer-deficiëntie bloedarmoede en kanker kunnen ook leiden tot jeukende huid.

Facial jeuk ook kan een drug reactie op antibiotica, pijnstillers of antischimmel drugs, volgens MayoClinic.com. Uw arts kan uitsluiten van onderliggende oorzaken en helpen bij de behandeling van jeukende huid van het gelaat.


gerelateerde artikelen