Ogen zenuw schade symptomen

December 9

Ogen zenuw schade symptomen

De motorische, sensorische en visuele componenten van het oog worden beheerd door 5 van de 12 hersenzenuwen. Schade aan om het even wie van deze zenuwen kan leiden tot symptomen te manifesteren volgens de specifieke functie van dat bepaalde zenuw. De zenuwen die gerelateerd zijn aan het oog zijn hersenzenuwen II, III, IV, V en VI, die ook respectievelijk bekend als optic, oculomotor, trochlear, trigeminal en abducens zenuwen.

Visuele gebreken

Het netvlies, gelegen in de achterkant van het oog bekeerlingen licht in elektrische impulsen. De oogzenuw voert deze impulsen vanuit het netvlies naar de hersenen. Yale University legt uit dat wanneer de oogzenuw wordt beschadigd, het gehele of gedeeltelijke blindheid kan resulteren.

De nervus oculomotorius voert impulsen aan de leerling en de Ciliaire spieren van het oog. De leerling bepaalt hoeveel licht is toegestaan in het oog en de Ciliaire spieren bepalen de vorm van het oog, die gevolgen heeft voor de mogelijkheid van de lens te concentreren. Schade aan de nervus oculomotorius kan leiden tot een storing van de leerling om te reageren op licht verandert, en een onvermogen om correct het richten van de lens.

Cranial mononeuropathy III is een aandoening waar in de nervus oculomotorius is beschadigd, door diabetes of compressie van de zenuw. Het manifesteert zich soms als dubbele visie. Visuele storingen veroorzaakt door craniale mononeuropathy kunnen soms permanent zijn.

Spierzwakte

Yale lijsten 3 zenuwen, de oculomotor, trochlear en abducens, die voeren van zenuw impulsen naar de spieren waarmee het oog visueel bijhouden bewegende objecten. Cranial mononeuropathy III kan de ogen te worden uitgelijnd als gevolg van een onbalans in de zenuwen die de controle van de beweging van de ogen veroorzaken. Nervus oculomotorius schade kan ook leiden tot de oogleden te hangen, omdat de nervus oculomotorius motor impulsen naar de musculus levator palpebrae superioris spier van het bovenste ooglid worden verzonden.

Nystagmus

Nystagmus is een aandoening waarbij het oog onwillekeurig, meestal van de ene kant naar de andere beweegt. Het wordt soms waargenomen in gevallen van schade aan de nervus oculomotorius. Septo-optische dysplasie is een aangeboren aandoening die meestal op het gebied van de oogzenuw, maar het kan gepaard gaan met oculomotor storingen, merkt Dr. Andrea Langmann van het departement van Oftalmologie op de medische universiteit van Graz, Oostenrijk.

Pijn

Schade aan de zenuwen die invloed hebben op het oog kan ook leiden tot pijn, hetzij binnen het oog zelf of manifesteren als een hoofdpijn, volgens de National Institutes of Health.


gerelateerde artikelen