Wat zijn de voordelen van Witch Hazel voor huid zorg?

November 22

Wat zijn de voordelen van Witch Hazel voor huid zorg?

Witch hazel is een uittreksel uit de bladeren en de bast van de Noord-Amerikaanse struik Hamamelis virginiana. Het heeft een lange geschiedenis in diverse folk medicinale behandelingen. Volgens «««Drugs.com zijn er meer dan 30 traditionele toepassingen voor toverhazelaar met inbegrip van aambeien, brandwonden, kanker, tuberculose, verkoudheid en koorts. Het primaire gebruik ervan door de jaren heen is voor de behandeling van huidaandoeningen, en wetenschappers net nu beginnen te begrijpen hoe het werkt en hoe het kan profiteren van de huid.

Anti-inflammatoire

Toverhazelaar de meest indrukwekkende eigenschappen is de anti-inflammatoire effecten op omstandigheden zoals luier uitslag, razor branden en bug bites. Ontsteking wordt veroorzaakt door vrije radicalen in de huidcellen en wetenschappers van Japan van Shiga centraal laboratorium studeerde 65 plantenextracten voor hun potentiële anti-inflammatoire toepassingen als een anti-aging behandeling voor de huid. Slechts twee van de extracten tentoongesteld actieve zuurstof-opruiming effecten en beschermende activiteit tegen celschade, met één wezen Hamamelis virginiana.

Antimicrobiële

Een ander traditionele gebruik van heks hazelaar is te kalmeren poison ivy, waterpokken te behandelen en genezen kneuzingen en bezuinigingen, alle veroorzaakt of geïrriteerd door virussen en bacteriën. In 2002, geabstraheerd door de Amerikaanse National Library of Medicine, een Duitse studie onderzocht de antibacteriële activiteit van een distillaat Hamamelis op bacteriën en schimmels zoals Staphylococcus aureus, Candida albicans en andere organismen in vitro. De resultaten vertoonden een belangrijke antimicrobiële activiteit voor de toverhazelaar extract, waardoor de onderzoekers concluderen dat het kan nuttig zijn bij het voorkomen van de bacteriële kolonisatie, die een centrale rol in de ontwikkeling van atopische dermatitis en intertrigo dermatitis, evenals andere microbiële huidaandoeningen heeft.

Bloedstelpend middel

Toverhazelaar wordt beschouwd als een krachtig samentrekkend als gevolg van het hoge niveau voor looistoffen in de bladeren, volgens Drugs.com. De tannines helpen aan te scherpen de huid eiwitten die vervolgens vormen een beschermende dekking om te helpen bevorderen huid genezing en stoppen met bloeden. Deze eigenschap maakt het bijzonder nuttig voor de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem, evenals herstel van schip Toon in spataderen en ook kalmerende aambeien.

Vochtinbrengende crème

Vrouwen gebruiken vaak toverhazelaar te lock vocht in de huid. Een studie aan de Universiteit ziekenhuis Luebeck Dermatologie afdeling in Duitsland behandeld kinderen die lijden aan huidaandoeningen en verwondingen met een zalf van Hamamelis en stichten welk op watertje veilig en zo effectief als dexpanthenol. Dexpanthenola is een voorgeschreven medicijn gebruikt als een vochtinbrengende crème ter verbetering van de hydratatie van de hoornlaag, of de buitenste huidlaag, om waterverlies uit de huid en huid zachtheid en elasticiteit te handhaven.

Beschadiging door de zon

Een ander traditionele gebruik voor toverhazelaar is voor de behandeling van zonnebrand en voorkomen peeling en schilferen. Twee aparte studies bij de BioSkin Institute for dermatologische onderzoek en ontwikkeling in Duitsland gekeken naar de toverhazelaar zon-protectant eigenschappen. De eerste, in 1998, behandelde gezonde patiënten met een 10 procent hamamelis lotion na blootstelling aan UVB doses, en de tweede, in 2002 behandeld gezonde vrijwilligers met de lotion na blootstelling aan UVA-straling. In beide gevallen produceerde de lotion een aanzienlijke onderdrukking van roodheid van de huid of branden op de huid na de blootstelling aan straling.


gerelateerde artikelen