Geschiedenis van Shiatsu Massage

November 25

Geschiedenis van Shiatsu Massage

Shiatsu is een vorm van massage die gebruikmaakt van drukpunten die met organen en energie trajecten door het hele lichaam corresponderen. Het doel is om te blazen van de bloedsomloop en de spierspanning verlagen. Enigszins vast aan oude Japanse en Chinese traditie, bijdraagt Shiatsu massage tot ontspanning en verbetering van de gezondheid, volgens de Shiatsu Society. Het Namakoshi systeem en Zen Shiatsu zijn twee derivaten van traditionele shiatsu massage.

Oude oorsprong

Shiatsu massage geëvolueerd uit Anma, een eeuwenoude vorm van Japanse massage, en van de acupunctuur, een vorm van Chinese therapie. Anma praktijk houdt te tikken, wrijven en druk uit te oefenen op verschillende punten op het lichaam, stimuleren en het beïnvloeden van de spieren en de bloedsomloop systems. Tamai Tempaku uitgevonden Shiatsu massage aan het begin van de 20e eeuw, en de Japanse regering herkende het als een vorm van medische therapie in 1964. Sinds de jaren 1940, hebben vele scholen van Shiatsu massage--met inbegrip van het Namakoshi systeem en Zen Shiatsu--ontwikkeld over de hele wereld.

Shi en Ki

In het Japans "shi" betekent vinger en "atsu" betekent druk. Shiatsu massage houdt druk toepassing, zachte lichaam manipulatie en geassisteerd stretching. Ki is de Japanse term voor energiestroom door het hele lichaam. Voor duizenden jaren, heeft Ki vertegenwoordigd de essentie van het leven in de Japanse cultuur--voeding voor het lichaam, geest en ziel. Energie stroomt naar organen door middel van specifieke studierichtingen of meridianen. Shiatsu praktijk streeft naar het elimineren van energie onevenwichtigheden binnen de orgel-systemen, het pad voor de energiestroom te wissen. Verschillende drukpunten, of tsubos, betrekking hebben op verschillende organen in het lichaam. De praktijk richt zich op deze drukpunten.

Vijf elementen

Chinese geschriften, die teruggaat tot de eerste eeuw, naam vijf elementen die actief zijn in het lichaam--vuur, aarde, metaal, water en hout. De elementen vertegenwoordigen de soorten energie krachten binnen het lichaam. Brand onevenwichtigheden maken bitterheid, aarde onevenwichtigheden maken jaloezie en metalen onevenwichtigheden bijdragen tot depressie, volgens bepaalde Chinese overtuigingen. Een onbalans in water creëert angst, terwijl hout onevenwichtigheden ongeduld maken. De vijf elementen in de Japanse cultuur in de zesde eeuw werden binnengebracht en beïnvloed de ontwikkeling en de praktijk van shiatsu massage. Historische en traditionele praktijken zich richten op het vinden van elementaire onevenwichtigheden en energie terug te keren naar een stabiele staat.

Het Namakoshi-systeem

Tokujiro Namikoshi begon het Japan Shiatsu college in 1940, integratie van traditionele techniek met westerse anatomie en fysiologie. In Namakoshi de Shiatsu, digitale en handmatige compressie worden systematisch toegepast op specifieke drukpunten, vertrouwt minder op identificatie van de vijf elementen. Marilyn Monroe werd naar verluidt behandeld voor een onbekende ziekte door Namakoshi in de jaren 1950, die hebben bijgedragen aan de aanvaarding van het Namakoshi stelsel in de westerse samenleving.

Zen-Shiatsu

Zen Shiatsu Shizuto Masunaga, een Japanse psycholoog, opgericht in 1977. De moderne vorm van Zen Shiatsu integreert psychologie, drukpunten en Neurologie in de therapie. Masunaga ontwikkeld oefeningen voor personen uit te voeren buiten de sessies om te helpen verminderen van energie onevenwichtigheden. Zen Shiatsu is een mix van oosterse en Westerse filosofieën en is een veel voorkomende vorm van shiatsu massage in de Verenigde Staten.


gerelateerde artikelen