Het Effect van voeding op de bloedsomloop

February 8

Uw bloedsomloop bestaat uit het hart, bloed en bloedvaten. Het is het lichaamssysteem verantwoordelijk voor het leveren van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en voor het helpen bij de eliminatie van bepaalde cellulaire afvalproducten. Uw dieet heeft een significant effect op de algehele gezondheid en welzijn van uw bloedsomloop.

De bloedsomloop

Uw bloedsomloop is zeer mechanisch in de natuur. In vele opzichten werkt het net als een pomp circulerende vloeistof door een reeks van buizen. Op dezelfde manier dat een dergelijk pompsysteem zou mislukken als er iets mis is met de pomp-- of als de pijpen werd verstopt--falen van het hart of verstopping van de slagaders leidt tot een mislukking van de bloedsomloop.

Vascular Health

Uw dieet invloed op de gezondheid van uw bloedvaten. Sommige van het voedsel dat je oorzaak cholesterol plaques eet te bouwen in je slagaders, die de schepen bloed van het hart en naar de lichaamscellen voeren. Als deze vaartuigen door plaques verstopt raken, kan niet u bloed zo efficiënt te leveren. Ook indien schepen verstokken, zijn ze gevoelig voor scheuren, die kan leiden tot het stollen van vorming en verstoppingen van de vaartuigen.

Ongezond voedsel

In het bijzonder de voedingsmiddelen die negatief effect vasculaire gezondheid zijn die met grote hoeveelheden verzadigde en transvetten. Verzadigd vet is meest voorkomende in dierlijke producten, terwijl transvetten in verwerkt voedsel plaatsvinden. Uw lichaam maakt cholesterol van verzadigde en transvetten, Drs. Reginald Garrett en Charles Grisham uitleggen in hun boek "Biochemie." Eten van grote hoeveelheden verzadigde- en trans vet-bevattende voedingsmiddelen verhoogt het risico van vasculaire ziekte.

Gezondheid van het hart

Als schepen verstopt raken, wordt uw gezondheid van het hart ook beïnvloed. Het hart is een spier, en zoals andere lichaamsspieren, het is afhankelijk van een constante aanvoer van bloed. Verstopping van de slagaders die het hart voeden leidt tot hartaanval, legt Dr. Lauralee Sherwood in haar boek "Menselijke fysiologie." De American Heart Association adviseert beperking van ongezonde vetten om te behouden gezondheid van het hart en minimaliseren uw risico van hartaanval.

Gezonde voeding

Sommige voedingsmiddelen kunnen profiteren van de bloedsomloop. Bijvoorbeeld, onverzadigde vetten--deze ontstaan meestal als plantaardige oliën--zijn hart gezonde en verbeteren van uw cholesterolniveaus, voorkomen van de opbouw van plaques in de slagaders. Voldoende voedingsvezels eten helpt ook--vooral oplosbare vezel, die absorbeert van cholesterol in het spijsverteringskanaal en helpt voorkomen dat uw cholesterolgehalte van het bloed stijgt zo hoog. Fruit, groenten, volle granen en bonen zijn alle goede bronnen van vezels.


gerelateerde artikelen