Zijn rode aardappelen gezond?

February 10

Zijn rode aardappelen gezond?

Als een witte voedsel, aardappelen zijn vaak samengevoegd samen met witbrood en witte pasta, en worden beschouwd als no-nos wanneer het proberen om gezonder te eten. Maar aardappelen zijn gevuld met voedingsstoffen die bevordering van goede gezondheid. En rode aardappelen zijn bijzonder gezond omdat u mogelijk meer kans om te eten van hun huid, die worden geladen met vezels, B-vitamines, ijzer en kalium.

Helpen met gewichtsverlies

Zijn rode aardappelen gezond?

Rode aardappelen met de huid zijn een goede bron van vezels. Een medium gebakken rode aardappel bevat 3 gram vezels. Vezels in de voeding maakt je minder honger en kan helpen u minder eten. Volgens een review artikel gepubliceerd in "Voeding Reviews", het eten van meer dan 14 gram vezels voor meer dan twee dagen wordt geassocieerd met een 10 percentendaling in totale calorie-inname en een 4-pond gewichtsverlies over een periode van vier maanden. Dus als je probeert om gewicht te verliezen, rode aardappelen helpen kunnen, geen pijn.

Lagere bloeddruk

Zijn rode aardappelen gezond?

Als u nodig hebt om uw bloeddruk te verlagen, wilt u misschien overwegen meer rode aardappels eten. Een medium gebakken rode aardappel bevat 943 milligrammen van kalium. Steeds meer kalium in je dieet vermindert de gevolgen van natrium en lagere bloeddruk, volgens de richtlijnen van het dieet voor Amerikanen 2010 kan helpen. De richtsnoeren wordt er ook op wijzen dat de meeste Amerikanen niet voldoen aan de aanbevolen 4700 mg kalium per dag.

Bloed Builder

Rode aardappelen zijn ook een goede bron van ijzer, met 1.2 milligram op één soort medium gebakken aardappel. De dieet richtsnoeren voor Amerikanen er rekening mee dat vrouwen die zwanger kunnen worden krijgt niet genoeg ijzer in hun dieet. Vrouwen tussen de leeftijden van 19 en 50 moeten 18 mg ijzer per dag, terwijl mannen en vrouwen ouder dan 51 8 mg per dag moeten. Moet je ijzer te maken van hemoglobine, die is gevonden in uw rode bloedcellen en is wat helpt zuurstof door je lichaam transporteren.

Bescherming tegen vrije radicalen

Zijn rode aardappelen gezond?

Vrije radicalen zijn stoffen die worden geproduceerd door middel van normale lichaamsfuncties, zoals ademhaling en fysieke activiteit, ook als door schadelijke gewoonten zoals roken. Deze vrije radicalen aanvallen gezonde cellen en verzwakken, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor ziekte. Antioxidanten zijn voedingsstoffen gevonden in voedsel die beschermen je cellen tegen vrije radicalen. Rode aardappelen bevatten hoge hoeveelheden van de antioxidant vitamine C, 21 milligram in een portie. Naast de bescherming uw gezonde cellen tegen schade, helpt de vitamine C in de rode aardappel ook uw lichaam absorberen meer ijzer.


gerelateerde artikelen