Normaal gewicht van vier - en vijf-maand-oude baby 's

October 9

Normaal gewicht van vier - en vijf-maand-oude baby 's

De Centers for Disease Control en de preventie en de World Health Organization raden groei grafieken op basis van borstvoeding te meten van de normale groei voor alle zuigelingen. De grafieken van de WHO worden gebruikt voor borstvoeding en formule-fed zuigelingen vanaf de geboorte tot 2 jaar oud.

Hoe baby groei grafieken worden gebruikt

Baby groei grafieken worden gebruikt door uw kinderarts tijdens goed-baby laat controleren om te bepalen als uw baby normaal groeit. Je baby zal worden afgewogen en zijn gewicht en leeftijd worden getekend op een zuigeling groeimeter voor elk van zijn controles tot een groeicurve. De groeikromme zal worden vergeleken met de leeftijd en geslacht-zoekwoorden groeikrommes die van het 3e tot 97e percentiel van de normale groei van de baby variƫren. Bijvoorbeeld, als uw baby's gewicht op de 30e percentiel is, betekent dit dat hij weegt meer dan 30 procent van de kinderen van zijn leeftijd en geslacht. Je baby moet ongeveer de zelfde percentiel in zijn groeicurve handhaven na verloop van tijd.

Normale baby gewicht

Op basis van de 3e naar 97e percentiel variƫren van de 2006 die de grafieken van de groei, de typische gewicht van een 4-maand-oude jongen is 12 pond 6 oz tot 18 kg 15 oz. Een 4-maanden oude meisje weegt normaal 11 lbs 4 oz tot 17 pond 14 oz. Een 5-maand-oude babyjongen moet wegen 13 lbs 7 oz te 20 lbs 5 oz, en een meisje van dezelfde leeftijd moet wegen 12 pond 2 oz tot 19 pond 3 oz. gebaseerd op een 2010 studie gepubliceerd in "Kindergeneeskunde", als je baby voortijdig--op minder dan 37 weken geboren--alternatieve groei grafieken worden gebruikt om te bepalen of uw baby is groeiende en het verkrijgen van gewicht totdat ze vangsten. Praat met uw baby's arts als u bezorgd over haar gewichtstoename bent.


gerelateerde artikelen