Hoe te leven met Spinale stenose

September 11

Hoe te leven met Spinale stenose

De symptomen van Spinale stenose, een vernauwing van het spinale kanaal, is afhankelijk van de locatie. Wanneer de wervels in de onderrug of lumbale regio op nabijgelegen zenuwen drukt, wellicht de patiënt pijn, gevoelloosheid of zwakte in de benen, billen of kalveren, volgens Dr. Stephen R. Garfin in een 26 maart 2010, verslag gepubliceerd op wervelkolom universum. Cervicale stenose, waarbij de nek regio, kan soortgelijke symptomen veroorzaken in de schouders, armen en benen. Ernstige gevallen kunnen verlangen chirurgische ingreep voor het verlichten van de druk op de zenuwen.

Stap 1

Neem medicatie om te verlichten van de nek of pijn in de rug en verminderen zwelling rond de zenuw. Over-the-counter medicatie zoals paracetamol of steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen--NSAID's--nuttig kan zijn. Uw zorgverzekeraar kan voorschrijven een antidepressiva zoals amitriptyline en nortriptyline of een anti-epilepsie medicijn zoals gabapentine of pregabaline als over-the-counter-medicijnen niet effectief zijn, MayoClinic.com notities. Verdovende middelen zoals drugs, zoals Oxycodon en Hydrocodon kunnen verslavend, dus gewoonlijk voorgeschreven voor kortstondig gebruik. Uw zorgverzekeraar kan besluiten om te injecteren van corticosteroïden in de buurt van de zenuwen ter vermindering van pijn en ontsteking, volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen.

Stap 2

Toepassing warmte packs of koelelementen op het pijnlijke gebied meerdere malen per dag. Als u liever, alternatieve warmte met koude toepassingen.

Stap 3

Afvallen. Overgewicht zal verergeren uw klachten zo eet een gezonde, evenwichtige voeding en oefening regelmatig.

Stap 4

Bescherm uw rug tegen extra schade. Hebt u een lumbale stenose, kunt een stok of walker u om te vermijden vallen terwijl je naar voren leunen in een meer comfortabele positie. Het gebruik van goede lichaam mechanica wanneer opheffen, vermijden van staande of zittend in een positie te lang en te voorkomen dat de buiging in de taille of voorovergebogen, de Cleveland Clinic adviseert.

Stap 5

Rusten of verminderen van uw activiteit tijdens flare-ups, indien nodig. Een fysiotherapeut kan je leren oefeningen om te helpen uw spieren versterken en flexibiliteit te verbeteren zonder verzwarende de pijn.

Stap 6

Bezoek een massagetherapeut, de chiropractor of de acupuncturist voor het beheren van uw pijn. Chiropractie manipulatie is veilig voor patiënten met Spinale stenose, volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen. Echter, als de patiënt osteoporose--zwakke heeft, broze botten-- of een hernia schijf naast Spinale stenose, deze voorwaarden kunnen worden verergerd door manipulatie. Acupunctuur veilig kan zijn, maar de doeltreffendheid op lange termijn moet nog worden bewezen. Massage is veilig en kan helpen bij het beheer van de symptomen. Tractie, een systeem van gewichten en katrollen dat de wervels enigszins uit elkaar trekt sommige patiënten kan helpen merkt AAOS.

Stap 7

Monitor uw humeur. Patiënten met een chronische of langdurige pijn in de rug kunnen worden depressief, zo behouden van goede relaties met uw steunregeling en vraag om hulp als u problemen met uw pijn hebben, adviseert de Cleveland Clinic.

Stap 8

Verken lichaam-praktijken voor het beheren van uw pijn. Yoga, biofeedback, meditatie en zelfhypnose kunnen nuttig zijn bij het verminderen van stress en het verlichten van pijn.

Stap 9

Kies een stevig matras of plaatsen van een bord tussen de matras en boxsprings. Slapen op uw zijde met je knieën gebogen of op je rug met een lumbale roll onder je knieën.

Stap 10

Chirurgische ingreep te overwegen als uw rugpijn na medicatie, de oefening en de rest blijft. Uw chirurg een decompressie procedure dat vermindert de druk op de zenuw door het vergroten van de ruimte eromheen kan uitvoeren en, als de wervelkolom instabiel is, evenals een spinale fusie. Tachtig procent van de patiënten hebben een decompressie procedure ervaring goed tot uitstekend resultaat, hoewel sommige kunnen blijven hebben van rugpijn daarna, volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen. Symptomen neigen te herhalen na vijf jaar, echter.

Wat die u nodig hebt

  • Warmte packs
  • Koelelementen
  • Medicatie

gerelateerde artikelen