Donkere chocolade voedingswaarde feiten

September 19

Donkere chocolade voedingswaarde feiten

Als je een donkere chocolade liefhebber, misschien ben je verslaafd aan het zoete traktatie nutritionele voordelen. Eten van donkere chocolade voorziet u van energie, vetten, mineralen en antioxidanten te helpen handhaven van uw algehele gezondheid. Deze voordelen komen uit de cacaobonen, die zijn gebrand, grond en gemengd met cacaoboter en suiker te vormen van een chocoladereep. Bekijk het percentage cacao dat uw gekozen chocolade bevat; het genoteerd op de wrapper. Houd er rekening mee dat hoe hoger het getal, hoe donkerder het chocolade.

Macronutriënten in pure chocolade

Donkere chocolade is een energierijke voedsel waarmee ongeveer 170 calorieën per ounce. U zult ook krijgen verschillende hoeveelheden suiker en het vet van donkere chocolade, afhankelijk van de hoeveelheid zoetstof en vet gebruikt om de chocolade. 1 ounce bevat meestal ongeveer 12 gram totaal vet, 7 gram verzadigd vet en 24 gram suiker, volgens de USDA. Omdat het zo'n rijke bron van calorieën, vet en suiker, moet je de chocolade eten met mate, vooral als je probeert te verliezen of te behouden van uw gewicht of diabetes hebben.

Biedt essentiële mineralen

Eten van donkere chocolade biedt u een scala aan mineralen zoals ijzer, magnesium, koper en mangaan. Een ounce van donkere chocolade bevat 3 mg ijzer. Vrouwen jonger dan 50 moeten ongeveer 18 mg gram ijzer per dag, terwijl mannen en vrouwen ouder dan 50 ongeveer 8 mg per dag moeten, volgens de Office van Dietary Supplements. Koper werkt met ijzer om te helpen vorm gezonde rode bloedcellen. Het is ook essentieel voor het goed functioneren van je immuunsysteem en zenuwen. Mangaan is een mineraal nodig in alleen bedragen op te sporen, maar wordt gebruikt voor het vormen van botten, bindweefsels, bloed-stollingsfactoren en hormonen, metaboliseren voedingsstoffen, reguleren bloedsuiker en calcium absorptie en handhaven van de normale functie van de zenuwen en hersenen. Magnesium is nodig om te handhaven van gezonde botten-- en speelt een rol in ongeveer 300 verschillende chemische reacties in je lichaam.

Bevat anti-oxidanten

Donkere chocolade geeft u ook een verscheidenheid van antioxidanten, zoals polyfenolen. Antioxidanten helpen voorkomen schade in je lichaam veroorzaakt door oxidatieve stress en schadelijke vrije radicalen. Volgens een artikel gepubliceerd in januari 2005 de kwestie van de "American Journal of Clinical Nutrition", kan polyfenolen te consumeren verminderen uw risico van het ontwikkelen van chronische ziekten, die hart-en vaatziekten, kanker, diabetes en osteoporose. De antioxidanten in chocolade kunnen ook helpen verbeteren van uw algehele immune functie om te voorkomen dat andere soorten ziekten en aandoeningen ook, volgens een artikel van februari 2007 in het tijdschrift "Experimentele biologie en de geneeskunde."

Cafeïne en Theobromine

Als u donkere chocolade hunkert, je kan worden hunkeren naar twee stimulerende stoffen in de chocolade. Zowel cafeïne en theobromine in chocolade opgejaagd of stimuleren uw centrale zenuwstelsel, helpen om tijdelijk slaperigheid of vermoeidheid. Ze kunnen ook ontspannen bepaalde gladde spieren, zoals die in de keel en de longen, helpen bij het verlichten van hoesten en open beperkt airways, volgens een studie gepubliceerd in het februari 2005 nummer van "The FASEB Journal." Echter, als u deze verbindingen in overmaat consumeren zij kunnen veroorzaken hoofdpijn, snelle hartslag, angst, rusteloosheid, slapeloosheid en misselijkheid.


gerelateerde artikelen