Slechte voeding kan veroorzaken gezwollen knieën?

September 21

Slechte voeding kan veroorzaken gezwollen knieën?

Je knieën kunnen zwellen als gevolg van letsel, slechte voeding en zelfs bepaalde medicijnen. Als je knieën zijn gezwollen op een regelmatige basis, is het belangrijk dat uw arts deze onderzoeken. Uw arts kan een definitieve diagnose over de vraag wat de oorzaak van de zwelling maken en raden wat je moet doen om de situatie te corrigeren. Probeer niet te zelfstandigen diagnostiseren of zelf-traktatie, als u zou kunnen uw conditie verergeren.

Dieet

Slechte voeding kan leiden tot je knieën te zwellen. Eten van grote hoeveelheden zout kan leiden tot zwelling in je knieën en andere delen van uw lichaam. Zout zorgt ervoor dat uw lichaam te behouden van vloeistoffen, met name in uw ledematen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Uw knie kraakbeen wordt opgevangen door een klein zakje van vloeistof. Deze vloeistof kan ook behouden water, net als de rest van je lichaam, en de oorzaak van zwelling in je knieën. Als de zwelling is gerelateerd aan uw dieet, zowel van uw knieën kunnen worden gezwollen en moet u wellicht extra zwelling in uw ledematen, zoals rond je enkels en in je voeten. Eten een slechte voeding kan ook leiden tot bepaalde vormen van artritis, met inbegrip van jicht, aan het opflakkeren.

Elimineren van zouten

Als uw arts bevestigt dat een slechte voeding knie zwelling heeft veroorzaakt, kan hij aanbevelen dat u verminderen de hoeveelheid zout die je verbruikt. Bepaalde voedingsmiddelen zoals ingeblikte soepen, verwerkte vleeswaren, voorbereide mixen en specerijen kunnen grote hoeveelheden natrium bevatten. Sommige voedingsmiddelen van nature bevatten grote hoeveelheden natrium zoals olijven, schaal-en schelpdieren, kaas en sommige peulvruchten, volgens de American Heart Association.

Andere voorzorgsmaatregelen dieet

Aangezien dieet leiden bepaalde vormen van artritis tot kan te oplaaien, zout is niet de enige schuldige hebt om op te letten. Bezuinigen op th eiwit uit uw dieet. Rood vlees, pluimvee en vis kan jicht, volgens MayoClinic.com verergeren. De Mayo Clinic raadt ook laag vetgehalte of vetvrij zuivelproducten eten en kiezen van complexe koolhydraten, zoals hele granen en fruit, te verminderen van de symptomen van jicht. Wanneer urinezuur in uw systeem opbouwt, kunt uw jicht beginnen met zwelling en pijn veroorzaken. Drink veel van vloeistoffen om te helpen verwijderen van urinezuur uit je lichaam. Vermijd alcoholische dranken, met name bier, omdat ze met de eliminatie van urinezuur interfereren kunnen.

Medicijnen

Bepaalde medicijnen kunnen uw lichaam te behouden van vloeistoffen, met name in de onderste ledematen en knieën veroorzaken. Medicijnen die leiden zwelling tot kunnen omvatten calcium kanaal blokkers, bepaalde bloeddruk medicatie, steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID's, prednison, thiazolidinediones en oestrogeen. Praat met uw arts over het risico van de knie, zwelling terwijl het nemen van deze medicijnen.


gerelateerde artikelen