DIY natuurlijke Deodorant met Patchouli

August 24

DIY natuurlijke Deodorant met Patchouli

Patchouli wordt gebruikt voor natuurlijke deodorant, omdat de sterke geur maskers effectief geuren. Maken van uw eigen deodorant met patchouli is eenvoudig genoeg hebt u de juiste levering en ingrediënten. Voordat u begint, Let op dat patchouli is een duurzame en krachtige geur die uw kleding zal doordringen en verdwijnt niet na het wassen. Echter, veel mensen houden de geur zo veel dat deze vasthoudendheid niet een probleem is.

Wat Is Patchouli?

Patchouli olie wordt gewonnen uit een plant--die--afkomstig uit Indonesië, India en Zuid-Amerika. De olie wordt stoom gedistilleerd uit de gedroogde bladeren van de plant. De aardse geur van patchouli heeft gemaakt het nuttig door de geschiedenis heen. Het was een apotheker nietje in Azië voor duizenden jaren voor het vinden van zijn weg naar Europa in de jaren 1800 als een nachtvlinder afweermiddel voor weefsels. Meer recentelijk, patchouli heeft gepaard met de tegencultuur van de jaren 1960.

Het kopen van Patchouli

Om deodorant met patchouli, moet u een klein flesje van de etherische olie. Het is belangrijk om te onderscheiden tussen een ware botanische olie en een patchouli parfum product. Een etherische olie zal worden aangeduid als zodanig en meestal kost meer dan een parfum. Zoeken in natuurlijke voedingopslag en schoonheid boetieks. Overwegen als aanvulling op de patchouli met cederhouten, ook wordt verkocht in de vorm van de etherische olie. Deze traditionele koppeling is gevonden in vele deodorant omdat cederhouten helpt om de geur van patchouli sterk onderboden.

Deodorant spray

Holistische voedingsdeskundige Julia Gabriel, auteur van "The Green Beauty Guide," stelt twee versies van deodorizing sprays. Haar recepten omvatten toverhazelaar en graan alcohol of high-proof wodka als geur neutraliserende. Patchouli, theeboom, citronella en citroen essentiële oliën zijn opgenomen in kleine hoeveelheden volgens persoonlijke voorkeur. Een paar druppels van een emulgerende agent zoals sucrose laurate weerhoudt de oliën en alcohol te scheiden. U zou in plaats daarvan de graan alcohol voor een aluminium-free clay uitwisselen. Gabriel wijst erop dat een klei zoals montmorilloniet als een mild anti-transpiranten werkt door het absorberen van zweet. Eenmaal gemengd, moet de formule worden gegoten in een spray fles.

Solide deodorant

Deodorant in vaste vorm is handig, maar een beetje ingewikkelder dan de vloeibare vorm waardoor het thuis is. Naast patchouli etherische olie moet u een basisolie die kan worden gesmolten en overgebracht in een mal of container te stollen. Overwegen shea boter, kokos-boter--in kleinere hoeveelheden of als aanvulling--bijenwas. Andere ingrediënten in stevige natuurlijke Deodorant bevatten baking soda, arrowroot poeder of eenvoudige maïzena. Gabriel adviseert met behulp van een dubbele ketel of magnetron wanneer smelten was en butters. Na het mengen in uw gewenste ingrediënten, giet u de formule in een mal of container. U kunt hergebruiken van de containers van commerciële deodorant of ambachtelijke een mal van papier of plastic. Zorg enkel ervoor om de schimmel spray met plantaardige olie om te voorkomen dat steken.


gerelateerde artikelen