Zwemmen met de kroep

September 9

Zwemmen met de kroep

Kroep is een gemeenschappelijk Kinder kwaal dat zich voordoet wanneer zwelling ontwikkelt rond de luchtpijp en de stembanden. Een van de meest opvallende symptomen van kroep is het luide, harde blaffende geluid dat optreedt wanneer uw kind hoest of probeert normaal te ademen. Hoewel het misschien veilig voor kinderen met milde gevallen van kroep om te zwemmen in de ondiepe gebieden, kunnen ernstigere gevallen opleveren voor de gevaren als gevolg van vernauwing van de luchtpijp. Voor het beste resultaat krijg van een kinderarts goedkeuring voordat laat uw kind zwemmen met kroep.

Definitie

Volgens MedlinePlus, virussen zoals parainfluenza account voor maximaal 75 procent van de gevallen van de kroep. Algemeen voorkomen bij kinderen tussen de leeftijden van 3 maanden en 5 jaar oud, is kroep een inflammatoire aandoening die het gebied rondom het strottenhoofd en de luchtpijp zwelt. Als lucht de vernauwde luchtpijp passeert, beginnen de stembanden te trillen, maken het hard blaffende geluid dat kroep begeleidt. Hoewel de meeste gevallen kunnen thuis worden behandeld met het gebruik van een luchtontvochtiger en goede hydratatie, kunnen ernstige gevallen leiden tot een dodelijke bacteriƫle superinfectie epiglottitis genoemd.

Invloed van zwemmen op kroep

Als uw kind is ademen gemakkelijk en relatief comfortabel gevoel, kan het veilig om hem zwemmen in het ondiepe gebied van een zwembad te laten zijn. Proberen te beperken zijn tijd onder water, en bieden een snorkel om hem ademen te allen tijde te helpen. De website Pathlights beveelt aan het vermijden van plotse temperatuurveranderingen die ontsteking doorroeren of leiden tot beperking in de luchtpijp. Dat betekent geen duiken of zwemmen in gebieden waar het water zeer warm of zeer koud. Als uw kind is het hebben van ademhalingsproblemen, is het mogelijk beter om te vermijden zwemmen voor andere aƫrobe activiteiten, zoals wandelen of joggen.

Aan de slag

Vermindering van de schok van temperatuurverandering doordat uw kind geleidelijk stap in het water met behulp van de trap aan het ondiepe einde. Indien mogelijk, zwemmen met je kind zodat u weet waar hij is te allen tijde en kan hem helpen indien nodig. Vraag uw kind om te blijven in het ondiepe einde en houd zijn hoofd boven water te allen tijde tenzij met behulp van een snorkel. Als uw kind lijkt te hebben moeite met ademhalen of per ongeluk in water ademt, snel helpen hem uit het zwembad.

Veiligheidszorg

Laat nooit een kind met kroep zwemmen zonder toezicht. Zelfs als blijkt dat zijn symptomen mild zijn, kan temperatuurveranderingen en andere gebeurtenissen de luchtpijp aan te scherpen, waardoor het moeilijk om te ademen. Altijd krijgen goedkeuring van uw kind kinderarts alvorens hem om te zwemmen of intensieve oefening met kroep uit te voeren.


gerelateerde artikelen