Wat betekent het woord "Volkoren"?

August 18

Wat betekent het woord "Volkoren"?

Hele korrels verbruik verlaagt het uw risico voor hart-en vaatziekten en type 2 diabetes, volgens een overzicht gepubliceerd in de editie van juli 2012 van het "Journal of Nutrition." Terwijl u volkorengranen opleveren weet wellicht, veroorzaken etiketten vaak verwarring over precies wat een volkoren echt is.

Getting naar de onderkant van de dingen

Als u de term "volkoren" op een voedseletiket ziet, betekent dit dat 100 procent van de oorspronkelijke kernel aanwezig is. Korrels bestaan uit drie delen, de zemelen, kiemen en endosperm, waarmee vezels en voedingsstoffen zoals magnesium, zink en vitamine E. Refined korrels essentiƫle voedingsstoffen verliezen tijdens de verfijning, waardoor ze minder voedzaam dan volkorengranen. Sommige fabrikanten van hele korrels voedingsmiddelen verrijken ze om toe te voegen vitaminen terug in. Het is nog beter om te kiezen van volle granen, echter.

Meer volle granen eten

Zijn voorbeelden van goede opties die hele korrels haver, gerst, quinoa, rogge, wilde rijst en boekweit. Als u geĆÆnteresseerd bent in meer volle granen toe te voegen aan uw dieet, experimenteren met het hebben van havermout met fruit voor het ontbijt, of gebruik hele korrels pasta voor uw favoriete spaghetti recept. U kunt gemakkelijk wilde rijst toevoegen aan een maaltijd met een mager eiwit zoals kipfilet. Wanneer u snacks zoals kaas en crackers hebt, kies hele korrels crackers.


gerelateerde artikelen