Bijwerkingen van Seasonale Birth Control Pills

March 24

Bijwerkingen van Seasonale Birth Control Pills

Seasonale geboortebeperking pillen zijn doorlopend gebruik pillen, of uitgebreid-cyclus orale anticonceptiva. Ze bevatten een combinatie van lage dosis oestrogeen en progestageen en worden verkocht tegen vrouwen die willen beschikken over slechts één termijn om de drie maanden. Seasonale gebruikers nemen de "actieve" pillen voor 84 dagen en vervolgens de placebo of "inactief" pil voor zeven dagen. Gedurende deze zeven dagen inactief moet de vrouw haar periode.

Doorbraak bloeden

Doorbraak bloeding is bloeden die tussen menstruatie optreedt. Het bloeden is meestal licht tot medium spotten. Seasonale gebruikers worden gewaarschuwd dat doorbraak bloeden tot een jaar duren kan om te verlagen en meer dreigt te ontstaan dan met gebruik van een standaard orale anticonceptiva. Dit is de meest voorkomende bijwerking.

Misselijkheid en braken

Misselijkheid en braken zijn neveneffecten die gemeenschappelijk zijn aan alle orale anticonceptiva. Misselijkheid kan worden verlaagd door het nemen van de pil met melk of voedsel. Als braken optreedt, moet u een andere vorm van anticonceptie gebruiken als een "back-up".

Gewicht wijzigen

Terwijl het nemen van Seasonale, ondervindt u een winst of verlies in gewicht. Opgeblazen gevoel en diarree kan ook optreden. Als u diarree hebt terwijl het nemen van Seasonale, ook een extra vorm van anticonceptie te gebruiken. Wijzig uw dieet niet of dieetpillen te nemen zonder eerst uw arts te hebben geraadpleegd.

Acne

Acne kan verergeren of verbeteren terwijl u zijn het nemen van orale anticonceptiva. De hormonen in de pil leiden tot verschillende bijwerkingen voor verschillende mensen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar als de acne ernstig wordt.

Buik kramp

Abdominale krampen kan ook optreden terwijl het nemen van Seasonale, net als bij vele andere anticonceptiepillen. Pijnlijke periodes en constipatie kunnen optreden. Pijnstillers kunnen interfereren met de doeltreffendheid van Seasonale. Als je met pijn medicatie begint, kan uw arts moet aanpassen uw dosering van Seasonale.

Vaginale irritatie

Vaginale irritatie kan optreden terwijl het nemen van de pil. Deze irritatie kan jeuk, branden, roodheid en zwelling omvatten. Mogelijk merkt u ook een witachtige vaginale afscheiding.

Borsten

Pijn en gevoeligheid van de borsten kunnen optreden bij het nemen van orale anticonceptiva. Mogelijk merkt u ook een lozing of zwelling.

Ernstige bijwerkingen

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u duizeligheid of flauwvallen ondervindt, wazig zicht, ernstige lethargie, extreme stemmingswisselingen of zware bloeden dat meer dan zeven opeenvolgende dagen aanhoudt. Orale anticonceptiva verhogen het risico van stolling, slag en hartaanval. Het roken van sigaretten verdere stijgingen van deze risico's, zodat de rokers niet mag Seasonale of elke andere orale anticonceptiva.

Andere bijwerkingen

Deze lijst is niet inclusief alle gemeenschappelijke of ernstige bijwerkingen mogelijk bij het nemen van Seasonale. Raadpleeg de voorschrijvende informatie opgenomen met je recept voor een volledige lijst van bijwerkingen of vraag uw arts of apotheker.


gerelateerde artikelen