Lopend programma te verhogen van de Cardio-respiratoire uithoudingsvermogen

November 4

Lopend programma te verhogen van de Cardio-respiratoire uithoudingsvermogen

Of u nu een beginnende loper of al gewend aan lopen voor de lol of fitness zijn, kunt u uw snelheid, uithoudingsvermogen en plezier door het verhogen van je cardio-respiratoire uithoudingsvermogen verbeteren. Hoewel u vermoeidheid met pijnlijke benen koppelen kan, hoe snel de beperking factor of ver u uitvoert is meer kans om uw cardiovasculaire systeem. Hoe sterker je cardio-systeem, de meer zuurstof die u in uw bloedstroom krijgt. Hiermee wordt voorkomen dat de opbouw van melkzuur, waardoor spierpijn tijdens het hardlopen. Hebt u een blessure, of de bezorgdheid over het begin of het verhogen van uw lopende programma, Raadpleeg een arts.

Aërobe uithoudingsvermogen

Cardio-respiratoire uithoudingsvermogen valt uiteen in twee categorieën. De eerste is aërobe uithoudingsvermogen, waar je lichaam werkt op een niveau waar de vraag naar zuurstof en brandstof kunnen worden voldaan door de zuurstofopname van het lichaam. En anaërobe uithouding, waar het lichaam zo hard werkt dat er meer zuurstof en brandstof dan wordt geleverd en ga je zuurstof schulden. De sleutel tot het opbouwen van je cardio-respiratoire uithoudingsvermogen is het vergroten van de snelheid en/of de afstand die u uitvoeren kunt zonder zuurstof schulden.

Basis opleiding

Als uw huidige mijl tijd meer dan 8 minuten, 30 seconden voor een man, of 10 minuten, 30 seconden voor een vrouw, beginnen met een run-wandeling programma voor vier weken; geleidelijk verhoging van het bedrag van het runnen van elke week. U moet vervolgens verplaatsen naar gestaag draaien voor een voorgeschreven afstand, werken aan het verhogen van uw snelheid geleidelijk. Dit zal een solide basis van cardio uithoudingsvermogen ontwikkelen.

Interval-Training

Om snel uw cardio-respiratoire uithoudingsvermogen, moet u intervaltraining doen. Dit kan bestaan uit heuvel opleiding, die daagt je lichaam meer dan uitgevoerd op vlakke oppervlakten of werktempo. Als u nieuw bent bij werktempo, het boek "Ochtend Cardio Workouts" is een eenvoudig programma van 20 minuten die u zullen helpen verlichten erin. Beginnen met een vier minuten durende joggen, dan stijgen tot een uitdagende tempo voor twee minuten, jog voor drie, dan sprint gedurende 30 seconden. Herhaal de sprint/jog sectie driemaal, eindigend met een koele tot terugkeer naar een normale ademhaling.

Cross-Training

Je hoeft niet alleen lopen om te verhogen uw lopende uithoudingsvermogen--Kruis-opleiding kan een waardevol instrument te bouwen uw cardio-systeem, het voorkomen van verveling en het voorkomen van blessures. Gebruik een verscheidenheid aan hoge intensiteit oefeningen ter verbetering van je cardio-respiratoire uithoudingsvermogen. Intervallen van intense fietsen, inline skaten of stap trainingen kunnen stimuleren uw uithoudingsvermogen; als sporten zoals basketbal en tafeltennis, waarvoor snelle uitbarstingen van hoog-energetische beweging kunnen.


gerelateerde artikelen