Ranitidine vs. calciumcarbonaat

March 24

Wanneer u regelmatig van zuurbranden, indigestie, zure terugvloeiing of een zure maag last, kan u verschillende medicijnen om te helpen uw symptomen verlichten onderzoeken. U vindt veel van dergelijke geneesmiddelen beschikbaar over de toonbank en voorschrift van uw arts. Velen van hen werken op verschillende manieren om dezelfde resultaten te bereiken. Ranitidine, beschikbaar zowel OTC en door verjaring werkt ter voorkoming en behandeling van de Terugvloeiing, maar niet meteen lukt. Calciumcarbonaat werkt snel, maar de gevolgen ervan de neiging niet duren. Uw practitioner's advies inwinnen alvorens een antacidum te kiezen.

Ranitidine voordelen

Ranitidine behoort tot verschillende medicijnen die H2-blokkers of histamine H2-receptorantagonisten, MayoClinic.com notities genoemd. H2-blokkers werken om uw maag minder zuur produceren. Met minder zuur in je maag, minder zuur stroomt naar achteren tot uw esophageal sfincter, het deel van uw slokdarm waarmee wordt gesloten om te voorkomen dat maagzuur de slokdarm. Dit vermindert of elimineert zure reflux of zuurbranden. Ranitidine helpt ook om te genezen en te voorkomen dat duodenale ulcera. Personen met gastro-intestinale ziekten, zoals het syndroom van Zollinger-Ellison, kunnen ook profiteren van de ranitidine effecten.

Ranitidine bijwerkingen

Ranitidine, kan net als de andere H2-blokkers, aantal ernstige bijwerkingen veroorzaken. U kan bijvoorbeeld, ontwikkelen visie problemen of symptomen die gewoonlijk geassocieerd met de griep zoals keelpijn, koorts of hoofdpijn. Ranitidine kan leiden tot cardiovasculaire problemen zoals bradycardie, een vertraging van uw hartslag, of het tegenovergestelde probleem, tachycardie, een versnelling van de hartslag. Je kan voelen pijn in je borst en hebben moeite met ademhalen als gevolg van het nemen van ranitidine, Drugs.com notities. Onmiddellijke hulp van uw arts voor een van deze problemen. Ook kan je kleine bijwerkingen die meestal op hun eigen, zoals misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, constipatie, diarree of seksuele problemen verdwijnen. U moet contact opnemen met uw arts als deze bijwerkingen aanhouden.

Calciumcarbonaat voordelen

Vóór de komst van meer recente antacidum medicijnen werd calciumcarbonaat een standaard OTC remedie. Calciumcarbonaat kun je in vloeibare of kauwtabletten vormen. Het biedt zeer snel verlichting van indigestie, maar de effecten duren dat niet lang. Calciumcarbonaat wordt uw maag en bindt met maagzuur. Dit neutraliseert in wezen het zuur, waardoor uw maag minder zuur bevatten totdat u het calciumcarbonaat door je darmen verdrijven.

Calciumcarbonaat bijwerkingen

Calciumcarbonaat, vooral als u een heleboel, inslikken kan ertoe leiden dat worden verstopt. Het kan ook opwekken van overtollige plassen en verminderen van uw eetlust, Drugs.com notities. Uw maag kan voelen misselijk vanwege de inname van calcium carbonaat, en het kan leiden tot braken. Je mond kan krijgen droog en het gevoel dat u katoen in je mond. Daarnaast kan je overmatig dorst. Geen van deze bijwerkingen classificeren als ernstig en moet doorgeven in een korte tijd.

Het kiezen van Reflux Relief

De fabrikanten van ranitidine OTC-producten adviseren meestal innemen van de medicijnen voordat het eten. Dit vermindert het zuur in je maag voordat je voedsel innemen en vermindert op reflux. Het duurt enige tijd voor ranitidine kracht in uw systeem, dus het zal niet u onmiddellijk helpen als je nemen wanneer je brandend maagzuur voelt. Calciumcarbonaat, werkt echter snel. Nadat u het kauwen of de vloeistof slikken, werkt calciumcarbonaat snel te neutraliseren van maagzuur. Drugs.com wijst erop dat calciumcarbonaat kan de effectiviteit van H2-blokkers, dus het nemen van de twee medicijnen samen kan contraproductief. Vraag uw arts om advies.


gerelateerde artikelen