Reflexologie voor PCOS

March 12

Reflexologie voor PCOS

Hormonale onevenwichtigheden bij vrouwen kunnen leiden tot aanzienlijke problemen met vruchtbaarheid, onregelmatige menstruatie en dunner worden van je botten. Polycysteus ovarium syndroom, ook wel bekend als PCOS, is een manifestatie van een hormonale onevenwichtigheid die ook tot mannelijke kaalheid leiden kan en de ontwikkeling van haar op het gezicht en lichaam. Behandeling van PCOS omvat in het algemeen het beheer van hormonen evenwicht te herstellen. Omdat deze rebalancing duurt, worden ook andere adjunct behandelingen, zoals medicijnen voor menstruele krampen, voorgeschreven. Reflexologie, een techniek die gebruikt wordt in de holistische geneeskunde, kan helpen verminderen van de symptomen van PCOS. Neem contact op met uw arts voordat u een holistische aanpak.

Symptomen en gevolgen van PCOS

Symptomen van PCOS, volgens de National Institutes of Health, omvatten onregelmatige of afwezig menstruatie, afname van de borst vet en man-patroon herverdeling van vet. Andere gezondheidsklachten zoals diabetes en hypertensie kunnen ook ontwikkelen, als gevolg van onvoldoende vrouwelijke hormonen in verhouding tot de mannelijke hormonen. Een gebrek aan voldoende oestrogeen kan leiden tot minder calcium te worden gebruikt voor het vullen van botweefsel, wat leidt tot een dunner worden van de botten. Onvruchtbaarheid is misschien wel de meest voorkomende gezondheidsprobleem PCOS is gekoppeld, maar de aandoening kan ook leiden tot een verhoogd risico op borstkanker.

Reflexologie

Reflexologie is het gebruik van zachte druk op specifieke gebieden van uw handen, voeten en lichaam die worden verondersteld overeen met een bepaalde voorwaarde toegepast. De Universiteit van Minnesota verklaart dat Reflexologie wordt vaak gebruikt als een adjuvante aanpak, in combinatie met conventionele geneeskunde of andere holistische benaderingen. Reflexologie is al in gebruik sinds de tijd van het oude Egypte en is populair in Europa en Azië. Het doel van Reflexologie is om te herstellen van de stroom van energie door je lichaam. Dit wordt verondersteld om te herstellen van de functie van het desbetreffende deel van je lichaam.

Reflexologie voor PCOS

Onderzoek koppelen reflexology met PCOS is beperkt, en het lijkt dat deze aanpak niet de effecten van PCOS kan verbeteren. Een onderzoek in 2009 gepubliceerd in "Vruchtbaarheid en steriliteit" vond geen relatie tussen de toediening van Reflexologie behandelingen en ovulatie bij vrouwen met onvruchtbaarheid. Daarnaast een 2001 artikel gepubliceerd in de "Western Journal of Medicine" legt uit dat terwijl ontvangers van massagetherapieën zoals reflexologie verslag verlichting van stress en angst, vermindering van de fysieke symptomen niet wetenschappelijke ondersteuning. Nog steeds, beoefenaars van Reflexologie beweren dat de toepassing van de therapie hormonale evenwicht herstellen kan, volgens het boek "PCOS en uw vruchtbaarheid."

Overwegingen

Hoewel onderzoek ter ondersteuning van de effectiviteit van Reflexologie voor PCOS niet wordt weergegeven, is de therapie wellicht een meer effectieve aanvulling op conventionele geneeskunde. Een voorbeeld van de effectiviteit van Reflexologie blijkt uit een onderzoek van 2000 gepubliceerd in "Verpleegkunde norm." De studie vond dat kankerpatiënten die reflexologie behandelingen ontvangen gemeld meer voordeel dan degenen die een placebo hebben gekregen naar verluidt ineffectief reflexologie behandeling. Gezien het feit dat therapeutische aanraking technieken zoals reflexologie de stemming verbeteren kunnen, is het redelijk om te suggereren dat dit genezing vergemakkelijken kan. Ter ondersteuning van dit voorstel, een studie van de 2003 gepubliceerd in de "Cochrane Database van systematische Reviews" gevonden significante effecten van aanraking therapie op genezing.


gerelateerde artikelen