Overmatige stimulatie bij kinderen

April 3

Overmatige stimulatie bij kinderen

De effecten van overmatige stimulatie in een kind kunnen verschijnen wanneer hij een baby is en hele kindertijd blijven kan. Een overdreven gestimuleerd kind kan worstelen met motorische vaardigheden, talenkennis en sociale vaardigheden, die kunnen bijdragen tot de leer- of gedragsproblemen problemen op de weg.

Starters

Een kind wordt geboren met een onrijpe zenuwstelsel, waardoor het moeilijk voor haar om te verwerken in één keer een grote hoeveelheid stimulans. Een pasgeboren baby jonger dan 3 maanden kan gemakkelijk te worden gestimuleerd door de dagelijkse gebeurtenissen, zoals fel licht of luide geluiden. Hoewel sommige baby's kunnen nieuwe stimulans goed verdragen, anderen gemakkelijk overdreven zou kunnen worden gestimuleerd, waardoor het moeilijk is voor ouders om te kalmeren, wijst op Rowena Bennett, RN, op de website van de Baby Care advies.

Kalmeren van tijd

Een kind dat overdreven gestimuleerd of oververmoeide is wellicht moeilijk slapen of in slaap vallen. Proberen te stimuleren een lage-stimuleren bedtijd routine dat is bevorderlijk voor de slaap voor uw kind. Een donkere, koele kamer met minimale ruis en activiteit niveau is optimaal voor het inslapen. Volg dezelfde routine elke nacht, zoals het geven van uw kind een bad gevolgd door een verhaaltje in een donkere, stille kamer, om hem ontspannen en bevorderen slapen te helpen.

Effecten op vaardigheden

Terwijl u graag aanmoedigen van uw kind wellicht tot fundamentele Ontwikkelings mijlpalen op een vroege leeftijd, kan overmatig stimuleren of dwingen de vaardigheid op haar belemmeren haar vooruitgang. Omgekeerd, onder-stimuleren kan ook invloed hebben op uw kind om te leren van nieuwe vaardigheden zoals kantelen, te wandelen, te praten of te schrijven. De sleutel tot het verstrekken van de juiste hoeveelheid stimulans is om te weten welke nieuwe vaardigheden van uw kind werkt aan en vervolgens direct spelen te stimuleren deze ontwikkeling vaardigheden, adviseert de Center voor effectieve ouderschap.

ADHD en overmatige stimulatie

Een kind met aandacht-deficit hyperactivity disorder, of ADHD, kan gemakkelijk worden afgeleid en onoplettende in een overdreven stimulerende omgeving zoals een grote of drukke klas. Een kind met ADHD heeft een onvermogen om zijn emoties onder controle te houden en ontbreekt de mogelijkheid om de verschuiving van een mentale activiteit naar de andere. Dit kan leiden tot hem te worden overdreven gestimuleerd en handelen op een manier, zoals slaan, aanbrengen van grote messes of andere afleidende, dom of storend gedrag vertonen. Vermindering van het bedrag van de omliggende stimulans voor een kind met ADHD kan helpen verminderen van hyperactiviteit en impulsief en onoplettende gedrag.


gerelateerde artikelen