Indicaties & contra-indicaties van Trigger Point Therapy

March 20

Indicaties & contra-indicaties van Trigger Point Therapy

Trigger punt therapie is een techniek die gebruikt wordt om te helpen bij de behandeling van chronische spierpijn in bepaalde personen. Triggerpoints zijn plekken gelegen in uw spieren die pijn en dysfunctie van de motor kunnen produceren. Pijn veroorzaakt door triggerpoints is meestal myofasciale pijnsyndroom genoemd. De Mayo Clinic rapporten bevatten factoren die uw risico verhogen kunnen van het ontwikkelen van spier triggerpoints inactiviteit, stress, angst, spier letsel en oudere leeftijd. Als u chronische spierpijn ondervindt, praat met uw arts om te zien als je een goede kandidaat voor de trigger punt therapie.

Achtergrond

Volgens de American Association voor chronische pijn, wellicht maximaal 33 tot 50 procent van de volwassen bevolking triggerpoints. Drie veelgebruikte methoden van trigger punt therapie omvatten kinesitherapie, trigger punt injecties of dry needling, die is vergelijkbaar met acupunctuur. Lidocaïne of Novocaïne wordt meestal gebruikt voor trigger punt injecties, volgens de journal "American Family Physician." Praat met uw arts over welke methode voor u geschikt is.

Indicaties manuele therapie

Fysiotherapie of manuele trigger punt therapie, wordt doorgaans aangegeven over naald therapie in bepaalde gevallen. Fysieke therapie kan worden gebruikt voor triggerpoints in de vroege stadia van de vorming. Volgens "American Family Physician," wordt handmatige trigger punt therapie meestal aangegeven voor patiënten met triggerpoints niet gemakkelijk toegankelijk zijn met behulp van een naald of voor patiënten met een angst voor naalden.

Indicaties voor injecties/Needling

Trigger punt injecties en dry needling in triggerpoints zijn meestal effectiever methoden dan handmatig trigger punt therapie. Volgens "American Family Physician," zijn trigger punt injecties meestal geïndiceerd voor patiënten met Actieve triggerpoints die een kramp produceren wanneer druk wordt toegepast op het gebied. Dezelfde bron rapporten die studies wijzen dry needling is net zo effectief als trigger punt injecties, maar kan leiden tot een intensievere of meer blijvende pijn van de injectieplaats.

Contra-indicaties

Trigger punt therapie is over het algemeen veilig, maar het levert risico's zoals naald breuk, huidinfecties of hematoom formaties. "De American Family Physician" meldt dat de trigger punt injecties zijn contraindicated voor mensen met bloeden stoornissen, spier trauma, allergieën voor verdoving agenten, mensen met systemische of lokale infecties en mensen die aspirine hebben ingenomen binnen drie dagen.


gerelateerde artikelen