Symptomen van iliotibiaal Band tendinitis

March 4

Symptomen van iliotibiaal Band tendinitis

Overzicht

De tractus iliotibialis pees, of band is een dikke, vezelig weefsel, dat van de laterale zijde van het bekken naar het laterale deel van de knie loopt. De band van de tractus iliotibialis is belangrijk in het stabiliseren van de knie tijdens het wandelen of hardlopen. Nochtans, overmatig gebruik kan veroorzaken deze vezelig weefsel te worden ontstoken. U moet zich bewust zijn van deze symptomen geassocieerd met de tractus iliotibialis band tendinitis.

Pijn

De meest voorkomende symptoom van tractus iliotibialis band tendinitis is een diffuse pijn over het laterale deel van de knie, volgens de Amerikaanse Academie van Family Physicians (AAFP). Deze eerste pijn wordt omschreven als saai en achy. Echter na verloop van tijd kan deze pijn lokaliseren naar de benige gebieden van de buitenste knie en pijnlijker en scherp geworden. Pijn is verergerd tijdens fysieke activiteiten zoals hardlopen of tijdens langdurige vergadering. Aarzel niet om te zien uw arts als u deze problemen zich voordoen. Tractus iliotibialis band tendinitis is makkelijker te behandelen wanneer vroeg gediagnosticeerd.

Zwelling

Zwelling is een bijbehorende symptoom van tractus iliotibialis band tendinitis. Dit kan gebeuren langs elk punt van de band; zwelling is echter veel dieper in het laterale gedeelte van de knie. Zoekt u een gebied dat is rood, pijnlijk en warm aanvoelt als u vermoedt dat u een gezwollen knie. Zwelling is meestal verergerd met fysieke activiteit, of als je zijn zittend of staand voor langdurig van tijd. Dit gebeurt omdat de zwaartekracht zorgt ervoor dat bloed en andere vloeistof te verzamelen op het gebied van zwelling. U moet uw knie boven het niveau van uw hart indien mogelijk te verminderen zwelling verheffen. In meer ernstige gevallen kunt u over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen nemen zoals voorgeschreven.

Tederheid

Tederheid in het laterale gedeelte van het kniegewricht is een gemeenschappelijk symptoom van tractus iliotibialis band tendinitis. De buitenste gebied van je knie kan worden pijnlijk is bij aanraking, vooral na een aanval van lichamelijke activiteit. Uw arts zal waarschijnlijk stevige druk uitoefenen op uw laterale knie om te controleren voor dit symptoom van tractus iliotibialis syndroom.


gerelateerde artikelen