Alternatieven voor Yoga matten

October 15

Alternatieven voor Yoga matten

Yoga is een populaire vorm van fysieke fitheid in het westen geworden. Voor regelmatige beoefenaars zijn er een paar stukken van apparatuur die zijn aanbevolen--yoga blokken, yoga-riemen en natuurlijk een yoga mat. Echter, veel yoga matten zijn gemaakt van latex, PVC plastic of andere kunststoffen die leiden irritatie van de huid tot kunnen. Gelukkig zijn er alternatieve yoga matten vervaardigd uit natuurlijke materialen die niet schadelijk zijn voor de huid of het milieu.

Bamboe

Bamboe is een van de meest duurzame bronnen op de planeet. Het groeit snel en vereist geen pesticiden, herbiciden of andere schadelijke chemicaliën te verspreiden. Het is uitgegroeid tot een populaire eco-vriendelijk materiaal te gebruiken voor kleding, stoffering, beddengoed, meubelen, wandbekleding en vloeren. Yoga matten gemaakt van bamboe zijn milieuvriendelijk en geen irritatie van de huid veroorzaken. Terwijl niet zo plakkerig als een traditionele rubberen yoga mat, voorziet een bamboe mat in een mooie, aardse oppervlak asana praktijk zonder de irritatie of latex/PVC geur van commerciële yoga matten. Omdat bamboe zo gemeenschappelijk is, is deze natuurlijke yoga matten zijn nog relatief goedkoop, kost rond $20 tot $40.

Jute

Vele variëteiten van de jute plant groeien over de hele wereld. Het biedt zachte vezels die kunnen worden gesponnen en gebruikt te maken van een zacht, vezelig materiaal. Jute is de belangrijkste plant gebruikt voor het maken van jute zakken, die populair in Noord-Amerika tijdens de 19de en 20ste eeuw waren. Het is ook een gemeenschappelijk materiaal dat wordt gebruikt voor kinderkleding in India, Pakistan en andere gebieden in het Midden-Oosten. Jute is een ander duurzaam materiaal dat kan worden gebruikt voor het maken van yoga matten, maar het is relatief duur. Rubbermatten kost ongeveer $15 tot $20, terwijl eco-vriendelijke matten vervaardigd uit duurzame materialen als jute overal van $75 tot $120 kost. Afgezien van aarde-vriendelijke en niet-irriterend voor de huid, zijn jute matten ook uiterst duurzaam en langdurig.

Hennep

Hennep is een materiaal dat afkomstig is van de cannabisplant. Het is een andere hernieuwbare hulpbron die groeit snel en hoeft niet veel moeite te propageren. Cannabis geslacht is de plant aan de orde gesteld voor industrieel gebruik, niet te verwarren met cannabis sativa, die staat bekend om haar medicinale en recreatieve eigenschappen. Hennepvezels zijn uiterst duurzaam en worden gebruikt om een aantal textiel, met inbegrip van: touw, canvas, stof, papier, en zelfs beton. De hennep plant is ook zeer voedzaam en kan worden gebruikt voor voedsel of frituurolie. Hennep yoga matten zijn een beetje moeilijker te vinden, maar de moeite waard het zoeken. Ze bieden een comfortabel oppervlak voor asana praktijk, en de meeste commerciële yoga matten uitgaande zal duren. Hoewel niet zo duur als jute yoga matten, zijn hennep matten nog duurder dan rubber of kunststof matten bij ongeveer $50.


gerelateerde artikelen