Kruiden die een suiker verslaving te breken

January 27

Kruiden die een suiker verslaving te breken

Met een verslaving, wordt het lichaam afhankelijk van een stof, verlangen het zelfs wanneer al het schadelijk kan zijn. Suiker verslaving is niet anders. Hoewel beperkende suiker inname zo veel mogelijk een cruciaal onderdeel van het proces is van het breken van de suiker-gewoonte, zijn er kruiden en supplementen die ook kunnen helpen.

Gymnema Sylvestre

Een van de beste kruiden om te helpen het hunkeren naar suiker onder controle te krijgen is gymnema sylvestre. Gymnema is een Ayurvedisch kruid traditioneel gebruikt voor de behandeling van diabetes, spijsvertering, urinewegen problemen, obesitas en hypoglykemie. Het is uniek in die zin dat het helpt eigenlijk het blokkeren van de smaak van suiker en de opname door het lichaam. Één studie, gepubliceerd in 2007 in het "Journal of Clinical biochemie en Nutrition," merkt er is een verband tussen de smaakpapillen en de opname van suiker in de darmen. Gymnemic zuren, gevonden in gymnema, heeft een moleculaire structuur vergelijkbaar met suiker. Deze moleculen invullen de receptoren op de smaakpapillen tijdelijk, verhindert dat de smaakpapillen wordt geactiveerd door de suiker gegeten. Het kan worden gevonden in capsule vorm of als een vloeibaar extract.

Zoethout

Zoethout wordt gebruikt in zowel koken en kruiden geneeskunde. Het is een veelzijdig kruid gebruikt voor de behandeling van een verscheidenheid van voorwaarden, met inbegrip van: hypoglykemie, hoest, verkoudheid, virale infecties, ontstekingen, zweren, vrouwelijke klachten, en het vergroten van de energie. Het stimuleert de bijnieren en ondersteunt het endocriene systeem. Het is van nature zoet en suiker cravings kan voldoen. Echter doet het bloedsuikerspiegel niet hetzelfde als lijstsuiker verhogen. Het kan worden gevonden in de vorm van poeder of vloeibaar extract, en kan worden toegevoegd aan de thee, of gebruikt als een suikervervanger.

Stevia

Stevia is een kruid uit Zuid-Amerika. Het wordt gebruikt door herbalists specifiek voor de behandeling van diabetes, en helpt lagere bloedsuikerspiegel. Het is zeer zoet en kan worden gebruikt als een suiker substituut te helpen verminderen van de totale suikerconsumptie, en voldoen aan suiker cravings. Het kan worden gebruikt in recepten en toegevoegd aan de thee, yoghurt en ontbijtgranen. In tegenstelling tot veel suiker vervangers verliest stevia niet haar zoetheid wanneer gebruikt in de keuken.

Ginseng

Ginseng wortel of panax ginseng, is een Aziatische kruid gebruikt voor verhoging van de energie niveaus. Het is een stimulans van het centrale zenuwstelsel en draagt ook bij aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Bovendien, kan het worden gebruikt om te helpen overwinnen van de suiker verslaving. Echter vergt het wel tijd voor het kruid ingaat, maar liefst twee tot drie maanden. Volgens de kruid-gids is een typische dosis van ginseng poeder 4000 tot 6000 mg per dag, genomen in capsule vorm.


gerelateerde artikelen