Hoe werkt ijzer in het lichaam werken?

February 7

Hoe werkt ijzer in het lichaam werken?

Ijzer is belangrijk voor het behoud van leven voor levende organismen omdat het vonken chemische processen in het lichaam. Vrijwel elk gebied van het lichaam heeft ijzer binnen de cellen klaar om te delen zijn componenten om te helpen cellulaire verrichten. Veel van deze ijzer wordt opgeslagen in de lever. Echter kan teveel ijzer grote schade aanrichten in het lichaam zodat de verordening moet worden ingevoerd.

Doel

Hoe werkt ijzer in het lichaam werken?

Ijzer is een essentieel onderdeel voor het behoud van leven, omdat het is betrokken bij veel biologische reacties in het lichaam, volgens een artikel van de 2007 geschreven door Gregory Anderson en collega's in "Biometals." Ijzer heeft de mogelijkheid om te doneren of ontvangen van de elektronen, die subatomaire deeltjes die een elektrische lading te dragen. Deze elektronen bieden de elektrische ladingen die nodig zijn voor chemische reacties optreden door het hele lichaam.

Voorwaarden

Ijzer moet van de darmen voor gebruik door het lichaam worden geabsorbeerd. Ijzer moet ook geregeld worden zodat het niveau behouden blijven. Eiwitten in het lichaam werkt specifiek op de stofwisseling van ijzer regelen zodat teveel hiervan niet binnen cellen doet accumuleren. Deze eiwitten worden aangetroffen in weefsel over het hele lichaam, volgens Anderson en collega's.

Onderdelen

Cellen helpen reguleren van de overdracht van ijzer voor gebruik binnen het lichaam. De moleculen moest doen dit werk in de cellen bevatten eiwitten en hebben die signalering van mogelijkheden die leidt van het vervoer van ijzer te handhaven juiste niveaus door het hele lichaam, volgens een artikel van 2007 door Ross Graham en collega's in de "World Journal of Gastroenterology." Ijzer wordt opgeslagen in het plasma van de cel waar de omliggende plasmamembraan helpt de transportbesturing van voedingsstoffen en afvalstoffen vervoer over de celwand. Wanneer een proces in het lichaam ijzer vereist, brengt het plasmamembraan ijzer naar de site waar het nodig is, als de onderzoekers nota.

Locatie

Een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten die bij vervoer van ijzer betrokken zijn afkomstig uit de lever. Eén van deze proteïnen heet Hepcidine, volgens Anderson en collega's. Dit peptide regelt hoe ijzer over cellen wordt vervoerd. De lever is ook grote opslagplaats voor ijzer in het lichaam, en die verantwoordelijk is voor ongeveer 8 procent van de omzet van de ijzer in het bloed, volgens Graham en collega's.

Overwegingen

Ijzer wordt niet uitgescheiden door het lichaam. Hierdoor kan ijzer in het lichaam opbouwen en schade aan organen veroorzaken. Dit is een probleem voor mensen die langdurig bloedtransfusies voor bloedarmoede aan genetische afwijkingen zoals sikkelcelanemie gerelateerde ontvangen. Bloedtransfusies zijn unidirectioneel voor ijzer gemakkelijk ophopen in het lichaam, volgens een artikel van 2008 door Yutaka Kohgo, M.D., Ph.D. en collega's in de "International Journal of hematologie."


gerelateerde artikelen