Dieet voor een 56-jarige

October 24

Dieet voor een 56-jarige

Naarmate je ouder worden, verandert je lichaam samen met uw dieet en nutritionele behoeften. De wijzigingen die ervaren zijn sterk beïnvloed door erfelijke factoren en ziekten. Wijzigen van uw dieet als u wilt opnemen van noodzakelijke voedingsstoffen kan verminderen het risico van het ontwikkelen van bepaalde veterinairrechtelijke voorschriften zoals osteoporose. Volgens de International osteoporose Stichting treft osteoporose ongeveer 75 miljoen mensen in Japan, Europa en de VS

Calcium

De meeste mensen bereiken hun piek botmassa tussen de leeftijden van 18 en 25 jaar oud. Volgens de New York State Department of Health, als je de calciuminname onvoldoende is, zal je lichaam beginnen te trekken calcium opgeslagen in je botten, wat tot osteoporose leiden kunnen. Daarnaast is calcium helpt bij de stolling van bloed. De aanbevolen dagelijkse calciuminname voor mannen en vrouwen ouder dan 50 is 1200 mg. kaas, yoghurt, melk en calcium-verrijkte ontbijtgranen zijn goede bronnen van calcium.

Eiwit

Eiwit is essentieel voor het gebouw en het onderhoud van spieren ongeacht uw leeftijd. Echter wanneer u uw 50s bereikt, begint verslechtering van de spier te voorkomen. Volgens medisch nieuws vandaag, diëten met voldoende hoeveelheden van eiwitrijke voedingsmiddelen zoals noten, zuivel, kip-, varkens- en rundvlees kan vertragen de verslechtering van de spieren. De dagelijks aanbevolen inname van eiwitten voor de 56-jarige mannen is 56 en 46 g voor vrouwen van dezelfde leeftijd.

Vezel

Chronische constipatie is gebruikelijk onder oudere volwassenen. Chronische constipatie is het gevolg van verschillende factoren zoals een beperkte vloeistof en vezel inname, verminderde activiteit en medicijnen. Diëten rijk aan voedingsvezels kunnen voorkomen of verminderen van de frequentie van constipatie. Afgezien van het verlichten van constipatie, vezelrijk dieet hebben veel voordelen zoals het verminderen van cholesterolniveaus van bloed, het onderhouden van darm gezondheid, het regelen van de bloedsuikerspiegel en kunnen helpen bij gewichtsverlies. MayoClinic.com stelt dat de aanbevolen dagelijkse vezel inname voor mannen boven de leeftijd van 51 30 g en 21 g voor vrouwen meer dan 51. Bronnen van vezelrijk voedsel zijn groenten, noten, geheel-graan producten en fruit.

Calorie-inname

Volgens het nationale Instituut van veroudering bepaalt uw activiteitenniveau de hoeveelheid voedsel die je zou moeten eten. Vrouwen ouder dan 50 die een actieve levensstijl leven moeten bijvoorbeeld tussen 2000 en 2200 calorieën verbruiken. Mannen boven de 50 die actief moeten tussen de 2400 en 2800 calorieën. Calorieën zijn nodig voor de productie van energie en wanneer je lichaam meer calorieën verbruikt dan wordt gebruikt, kan dit leiden tot gewichtstoename.

Waarschuwingen

Ontdekking gezondheid stelt dat teveel vezels tot gas, opgeblazen gevoel, abdominale krampen en diarree leiden kan. Bovendien, kan buitensporige vezel inname interfereren met minerale absorptie. Neem altijd contact op met uw arts alvorens eventuele dieetveranderingen.


gerelateerde artikelen