Wit Vs. tarwe Pasta

November 6

Wit Vs. tarwe Pasta

De meeste pastaproducten op de schappen van de supermarkt bevatten tarwemeel. Uitzonderingen bevatten rijstnoedels of pasta die is geboekt met behulp van andere ingrediënten dan tarwe, zoals boekweit of mung bean zetmeel. Het verschil tussen wat veel mensen meestal verwijzen naar als "witte" pasta en "tarwe" pasta is dat "witte" pasta wordt gemaakt met behulp van voornamelijk geraffineerde tarwemeel, terwijl "tarwe" pasta wordt gemaakt met behulp van meestal volkoren meel.

Fysieke verschillen

Een kernel of zaad, bloem bestaat uit drie delen – de zemelen en kiem endosperm. Volkoren meel wordt gemaakt door het slijpen van alle drie van deze delen samen. Geraffineerde tarwe en witte bloem, aan de andere kant, heeft gefreesd om te verwijderen van de zemelen en kiem uit de kernel. Geraffineerde tarwe en witte bloem wordt gemaakt door het malen van alleen het gedeelte van endosperm van de korrel. Het proces van raffinage geeft de bloem een fijnere textuur en langere houdbaarheid, maar ook resultaten in lagere hoeveelheden van bepaalde heilzame nutriënten. Volgens nationale voedsel labeling van verordeningen, een product zoals pasta dat wordt aangeduid als "whole wheat" moet bevatten ten minste 51 procent volkoren meel. Een product dat gewoon heet "tarwe" bevat tarwe maar kan of kan niet bevatten volkoren meel.

Vezelgehalte

Volkoren pasta is hoger in vezel dan pasta gemaakt met geraffineerde tarwe of "witte," pasta. Fiber is gevonden in de kiem en zemelen van een tarwe-kernel. Wanneer de zemelen en kiem zijn verwijderd tijdens het raffinageproces, zijn de meeste van de vezel is ook verwijderd. Een kopje gekookt, hele tarwe spaghetti bevat ongeveer 6 gram vezels, terwijl dezelfde hoeveelheid witte spaghetti minder dan de helft van dat bedrag bevat. Vezel speelt een belangrijke rol in je lichaam door te helpen bij het verwijderen van cholesterol en behouden van regelmaat. Consumptie van voedingsvezels die natuurlijk in voedingsmiddelen, zoals dat in volkoren optreedt, kan bijdragen tot een lager risico van hart-en vaatziekten, obesitas en diabetes type-2. Daarnaast kunt vezels u voelen vollediger langer door het vertragen van de rente waartegen je maag leegt. De dieet richtsnoeren voor Amerikanen raadt aan dat volwassen vrouwen ongeveer 25 gram vezels per dag, verbruiken terwijl mannen naar 38 gram vezels per dag streven moeten.

Vitaminen en mineralen

Het raffinageproces verwijdert ook ijzer en veel van de B-vitaminen, die natuurlijk te in volkoren vinden zijn. Een kopje volkoren pasta bevat meer thiamine, riboflavine en niacine dan een vergelijkbare hoeveelheid witte pasta. In de Verenigde Staten, echter zijn de meeste graanproducten verrijkt, wat betekent dat vitaminen en mineralen zijn toegevoegd aan hen. Pasta gemaakt met verrijkte witte bloem zal bevatten B-vitaminen in niveaus ten minste even hoog of hoger, dan die gevonden in volkoren pasta's.

Eiwitten en koolhydraten

Volkoren pasta en witte pasta bevat vergelijkbare bedragen van eiwitten en koolhydraten. Een portie 1-cup volkoren spaghetti biedt ongeveer 7 gram van eiwit en 37 gram koolhydraten, terwijl 1 kopje witte pasta ongeveer 8 gram eiwit en 43 gram koolhydraten biedt. Terwijl deze lichte verschillen in eiwitten en koolhydraten waarschijnlijk zal niet toe doet veel voor de meeste consumenten, kunnen diabetici die zijn koolhydraten tellen kiezen om te kiezen voor lagere-koolhydraat volkoren pasta.

Koken en proeven van verschillen

Terwijl volkoren pasta over het algemeen iets langer neemt te koken dan witte pasta, is dit niet altijd het geval. Bijvoorbeeld, suggereert één merk een kooktijd van negen minuten voor haar regelmatige (witte) spaghetti, en zeven minuten voor haar volkoren spaghetti. Volkoren pasta kan het hebben van een chewier, gummier textuur dan witte pasta. Hoewel dit misschien ontmoedigend voor sommige mensen, kunnen anderen een hartelijk textuur genieten. De dieet richtsnoeren voor Amerikanen raadt aan dat volwassenen ten minste drie porties per dag van hele korrels levensmiddelen consumeren. Het kiezen van volkoren pasta dan witte pasta, naast het kiezen van andere hele granen zoals bruine rijst, kan hele korrels brood, hele korrels granen of havermout helpen mensen te ontmoeten van deze aanbeveling.


gerelateerde artikelen