De positieve gevolgen van strenge regels voor tieners

October 29

De positieve gevolgen van strenge regels voor tieners

Uw tiener kan lijken te zijn van een geheel nieuw schepsel. Op een dag, bent u een kind die wil samenwerken ouderschap. De volgende dag, de regels die u hebt ingesteld voor haar zijn plotseling lame en uw dochter rolt haar ogen op je. Terwijl u wijzigen de regels die u hebt ingesteld wellicht, rusten verzekerd, strikte regels en een autoritaire opvoedingsstijl haar op de lange termijn zullen profiteren.

De middenweg

Een goede waarheid bestaat in dat oude Bing Crosby tune, "Accent-tchu-ate de positieve (Mister In-Between)." Dat songwriter wist dat het midden een goede plek was. Hetzelfde geldt in ouderlijke regels voor tieners en ouderschap stijlen. Ouders die te toegeeflijk lopen het risico van het verhogen van de tieners die als jonge volwassenen, geen interne controles op hun daden hebben. Omgekeerd, ouders die te streng zijn meer kans op produceren van jonge volwassenen die niet over de nodige onafhankelijkheid en het initiatief om hun opties te verkennen.

Strenge maar verzorgende

Als u uit liefde voor uw tiener handelen, kan ze eigenlijk begrijpen dat de beperkingen die u hebt ingesteld om haar te beschermen terwijl ze haar eigen overtuigingen en opties verkent. Het is alleen door exploratie die zij zal zitten kundig voor het ontwikkelen van de nodige zelf-onafhankelijkheid die zij nodig heeft. Als uw jonge tiener groeit, verandert uw rol langzaam van het beheer van alle aspecten van haar leven een waar u haar begeleidt als ze leert om eerste één, dan meer gebieden van haar leven te beheren. U bent er om naar te kijken als ze deze nieuwe rol voor zichzelf probeert. Strenge regels helpen u hier, omdat u moet zitten kundig voor uw verwachtingen aan haar communiceren.

Betekenis van limiet-instelling

Beperkingen instellen voor uw tiener betekent niet dat u en uw partner zullen verwachten haar dit ver en niet een stap om verder te gaan. In plaats daarvan, het betekent dat ieder van jullie voor een discussie zitten zal over waarom u de regels hebt en uw dochter begrip van elke regel hebt ingesteld. Als je praat, bespreek mogelijke gevolgen, met inbegrip van natuurlijke, logische en disciplinaire. Als ze over een beslissing die zou strijdig zijn met een van de regels van uw gezin denken, vragen haar om na te denken uit alle gevolgen, goede en slechte. Als je de regels te dekken, bereid zijn te bespreken haar vermogen om de gevolgen van een besluit dat ze zou kunnen maken.

Effecten van strikte regels

Tieners hebben een gevoel van onoverwinnelijkheid, die hen kan leiden tot situaties waar zij gekwetst worden kunnen. Uw tiener is niet anders. Wanneer u en uw partner wat uw gezin regels zal zijn beslissen, maken ze aangepast aan de leeftijd en onderhandelbaar. Een goed voorbeeld is de verschillende avondklok voor uw tiener en uw jongere kinderen. Geef uw oudere kind een latere avondklok en voor het slapen gaan dan uw jongere kinderen. Zolang ze haar nieuwe avondklok respecteert, houdt ze het. Als ze het overtreedt, moet ze komen eerder voor een bepaalde periode van tijd. Ze zullen beseffen dat het schenden van haar nieuwere avondklok haar meer beperkt dan ze is comfortabel met. Volgende keer, ze zullen waarschijnlijk meer te komen op tijd thuis.


gerelateerde artikelen