Wat Is een gescheurde plantaire Fascia?

October 15

Wat Is een gescheurde plantaire Fascia?

"Dorland & rsquo; s Illustrated Medical Dictionary", fascia beschrijft als een blad of band van vezelig weefsel dat zich over een spier of andere orgaan van het lichaam uitstrekt. De plantar fascia, ook wel genoemd aponeurosis plantaris, hecht aan de binnenzijde van het hielbeen--het hielbeen-- en loopt tot aan de tenen langs de onderkant van de voet. Plantaire fasciitis resultaten wanneer deze schede van weefsel wordt ontstoken. Een gedeeltelijke of volledige scheur naar de gewonde fascia kunt volgen.

Functie

Wat Is een gescheurde plantaire Fascia?

De plantar fascia ondersteunt en buigt met de beweging van de voet. In de vorm van een blad in tegenstelling tot een massa van weefsel geeft de plantar fascia stabiliteit tot de stap tegelijkertijd aan te moedigen een goede hak-teen-contact met de grond. "Menselijke anatomie", blijkt dat de plantar fascia voegt bij de hiel en vervolgens fans uit ter dekking van het hele benige gedeelte van de zool van de voet.

Oorzaken

Wat Is een gescheurde plantaire Fascia?

Schade aan de plantar fascia betreft rechtstreeks aan stress naar het gebied. Stress kan worden veroorzaakt door overdreven zware trainingen, aerobics doen en inspannende sporten, maar andere situaties kunnen irriteren de fascia ook. A report from heel-that-pain.com states obesity, poorly fitted shoes and sudden weight gain can lead to plantar fasciitis and eventually the rupture of the plantar fascia.

Symptomen

Wat Is een gescheurde plantaire Fascia?

In their report on plantar fascia injuries, heel-that-pain.com states that heel and arch pain often occur spontaneously in individuals with a torn plantar fascia. De sporter kan niet doorgaan zijn sport zoals hij ervaart moeilijkheden zijn hiel op de grond te brengen. Het grootste ongemak gebeurt wanneer het uit bed in de ochtend. De pijn veroorzaakt door het aanraken van de hiel op de vloer voorkomt dat zelfs normaal lopen.

Behandeling

Volgens de "Huidige noodsituatie diagnose en behandeling," ice packs toegepast op de verhoogde voet over de eerste 24 tot 48 uur helpen verminderen ontsteking. Idealiter moet de voet rusten voor 3 tot 4 weken. Beperkt wandelen met de hiel verhoogde brengt de snelste helende resultaten, en met behulp van krukken of een stok steun in mobiliteit en de hiel te blijven in een verhoogde positie. Geleidelijke gebruik en die zich uitstrekt van de voet langzaam verhoogt de flexibiliteit. Een anti-inflammatoire kan verminderen de pijn en snelheid genezing. Tijdelijke ontwijking van de activiteit die geïnitieerd het letsel voorkomt recidiverende symptomen.

Preventie

Aandacht te besteden aan de organen & rsquo; waarschuwingssignalen van dreigende schade kunnen de sporter of fitness liefhebber intensiteitsniveau dienovereenkomstig aanpassen. Nog belangrijker, voldoende rekken moet voorafgaan aan een oefening of sport. Wanneer u de tijd neemt om opwarmen, zijn lichaam & rsquo; s spieren en ondersteunende weefsels minder gevoelig voor schade. l Supportive en goed passende schoenen zijn ook een belangrijk onderdeel van elke training. Streven naar een veilige en gezonde lichaamsgewicht vermindert de kans op schade aan de voeten en andere lichaamsdelen.


gerelateerde artikelen