Vitamine B-Complex & het spijsverteringsstelsel

November 1

Het B-complex vitamines bevat acht verbindingen dat alle spelen een belangrijke rol in de cellulaire stofwisseling en spijsvertering. Binnen het spijsverteringsstelsel zijn allermeest naar de B-vitaminen essentieel voor de productie van de maagzuren en onderhouden van spiertonus, vooral de kleppen tussen de verschillende segmenten, zoals de ileocecal valve. B-vitamine tekorten leiden tot verminderde intestinale mobiliteit, maag afscheidingen, eetlust en verminderde spijsvertering. B-vitaminen coëxisteren vaak binnen de dezelfde voedingsmiddelen zoals orgaanvlees, vis, tarwekiemen, peulvruchten en groene bladgroenten.

Thiamine

Vitamine B1, of thiamine draagt bij tot de productie van energie door de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten. Verder, het draagt bij aan de productie van zoutzuur in de maag, spiertonus in de darmen handhaaft en verbetert de normale eetlust, volgens "vitaminen: fundamentele aspecten in voeding en gezondheid." Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid thiamine variëren van 0.2 mcg voor zuigelingen jonger dan 6 maanden tot 2,8 mcg voor zogende vrouwen. Deficiëntie leidt tot beriberi, oftewel een aandoening van het zenuwstelsel, verlies van eetlust, ernstig gewichtsverlies, constipatie en gastro-intestinale storingen, onder andere symptomen.

Riboflavine

Riboflavine en vitamine B-2, draagt bij aan de productie van energie door de stofwisseling van koolhydraten, vetten, eiwitten en ketonlichamen. Het verbetert ook de slijmvliezen van het spijsverteringskanaal. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid riboflavine variëren van 0.3 mg voor zuigelingen jonger dan 6 maanden tot 1,6 mg voor borstvoedende vrouwen, volgens "geavanceerde voeding: macronutriënten, micronutriënten en metabolisme." Deficiëntie leidt tot ariboflavinosis, waardoor er scheuren en zweren op de hoek van de mond en tong ontsteking, en een slechte spijsvertering, onder andere symptomen.

Niacine

Niacine of vitamine B-3, is vereist voor DNA-herstel, de productie van steroïde hormonen, metabolisme van voedsel, productie van maagsap en de secretie van gal, die nodig is om te verteren vet, zoals aangehaald in "Biochemie van de menselijke voeding." Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niacine variëren van 2 mg bij zuigelingen jonger dan zes maanden tot 17 mg voor zogende vrouwen. Deficiëntie leidt tot pellagra, waaronder diarree, indigestie en eetlust verlies, onder andere symptomen.

Pantotheenzuur

Pantotheenzuur en vitamine B-5, is nodig om te synthetiseren van co-enzym-A en metaboliseren van eiwitten, koolhydraten en vetten. Het is ook nodig voor de werking en de peristaltiek van de gastro-intestinale tractus. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheden pantotheenzuur variëren van 1,7 mg bij zuigelingen jonger dan 6 maanden tot 7 mg voor zogende vrouwen. Deficiëntie, kan Hoewel zeldzaam, leiden tot gevoelloosheid in de ledematen en de trage spijsvertering.

Cobalamine

Cobalamine, vitamine B-12, is vereist voor het bouwen van DNA, zenuwweefsel en rode bloedcellen. In het bijzonder zijn cobalamins essentieel in de productie van myeline, de beschermende mantel omringende zenuwen die het mogelijk voor elektrische overdracht van berichten van de hersenen maakt. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid cobalamine variëren van 0.4 mcg bij zuigelingen jonger dan 6 maanden oud, tot 2,8 mcg voor zogende vrouwen. Deficiëntie resulteert in bloed bloedarmoede, verminderde hersenfuncties en neuropathie, waaronder verminderde zenuw toezending aan de gastro-intestinale systeem, wat leidt tot constipatie en gecompromitteerd spijsvertering, zoals aangehaald in "Voedings- en diagnose-gerelateerde zorg." Voor vitamine B-12 worden geabsorbeerd uit voedsel in de darmen, is een maag eiwit intrinsic factor genoemd nodig.


gerelateerde artikelen