Lage kalium tijdens de zwangerschap

August 18

Lage kalium tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam kalium aan functie op zijn best. Een essentieel mineraal kalium helpt handhaven van vloeistof-en elektrolytenbalans. Het speelt ook een belangrijke rol in de overdracht van zenuwprikkels en de samentrekking van de spieren vrijkomen van energie uit koolhydraten, vet en eiwit. Samen met natrium helpt kalium handhaven van gezonde bloeddruk. Lage kalium tijdens de zwangerschap kan ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Symptomen van lage kalium

Kalium tekort tijdens de zwangerschap kan leiden tot vermoeidheid, spierkrampen, abnormale hart ritmes, constipatie en zwakte. Volgens de American Association van de zwangerschap, lage kalium tijdens de zwangerschap kan leiden tot zwelling, een afkorting voor oedeem. Zwelling is meest opvallende in het derde trimester. Als u om het even welk van deze symptomen ondervindt, neem dan contact op met uw arts onmiddellijk als u wilt bepalen van de hoeveelheid kalium in uw bloed.

Oorzaken van lage kalium

Een kalium-tekort tijdens uw zwangerschap zelden vloeit voort uit een tekort in je dieet, zegt BabyCenter; eerder zijn lage kalium niveaus meestal het resultaat van langdurige of ernstige diarree en braken of het gebruik van diuretica--geneesmiddelen die steun de afschaffing van de extra vocht uit je lichaam. Als u ondervindt drie waterige stoelgang per dag, zorg ervoor om te houden jezelf gehydrateerd, adviseert de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap. Hoewel diarree zelden gevaarlijk is, u moet niet het te licht nemen, vooral als je zwanger bent. Milde tot matige misselijkheid samen met occasionele braken heeft geen invloed op de gezondheid van uw baby, maar ernstig en langdurig braken is in verband gebracht met een verhoogd risico op vroeggeboorte, zegt BabyCenter.

Behandeling van lage kalium

Als u kort op kalium, kan uw arts kan aanbevelen krijgen door uw dieet. U kunt gemakkelijk uw kalium doelstellingen door het eten van voedsel zoals gebakken zoete aardappelen, bieten Groenen, nonfat yoghurt, spinazie, tomatensap, jus d'orange, kidney bonen, Pacifische kabeljauw, heilbot, linzen, gedroogde perziken en winter squash. U wellicht niet te nemen van kaliumsupplementen als je regelmatig kalium-rijk voedsel eet, meldt BabyCenter.

Dagelijkse behoeften van kalium

Krijgen van de aanbevolen hoeveelheid kalium kan helpen problemen in verband met lage kalium niveaus bij baai te houden. Volgens de Colorado State University Extension, moeten zwangere vrouwen verbruiken ongeveer 4700 mg kalium per dag. Tijdens de zwangerschap, het volume van uw bloed breidt uit met maar liefst 50 procent; Daarom moet u meer elektrolyten, met inbegrip van kalium, om een normale evenwicht van extra vocht in je lichaam.


gerelateerde artikelen