Manieren om Cook koolrabi

September 3

Manieren om Cook koolrabi

Koolrabi heeft een milde smaak, vergelijkbaar met raap, en heet ook kool raap. Rauwe koolrabi is knapperig en smaakvol geserveerd in een plantaardige lade met dips of toegevoegd aan salades; het kan ook worden gekookt in een verscheidenheid van manieren en toegevoegd aan gesauteerde gerechten of stoofschotels. Koolrabi is hoog in vezel, vitamine C en kalium, maar laag in natrium en calorieën.

Voorbereiding

Ter voorbereiding van koolrabi, grondig wassen, gebruik dan een Officemes om trim uit de stengels groeien uit de zijkanten van de lamp. Koolrabi kleiner is dan een tennisbal gaar is en vereist geen peeling, maar grotere koolrabi heeft dikkere huid en moet worden geschild. Snijd of hak de koolrabi. Gooi de bladeren en stengels op uw compost stapel of kook ze de manier waarop u zou koken Groenen zoals spinazie of snijbiet.

Stoom

Om stoom koolrabi, de koolrabi in kleine stukjes of dunne plakjes te snijden. Betrekking hebben op de bodem van een steelpan met ongeveer 1 inch van water en breng het water aan de kook. Plaats de koolrabi in een stomer mand, dan plaatst u de mand stoomboot over het kokende water. Het vuur lager en stoom totdat de koolrabi zacht--ongeveer vijf tot zeven minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken is. Eet gestoomde koolrabi zo is, of bovenaan de koolrabi met gehakte peterselie, gesmolten kaas of boter, dan het seizoen met zout en peper.

Roerbak

Koolrabi voegt een knapperige element aan stir-fries, zoals de textuur van koolrabi vergelijkbaar met een water-kastanje is. Om te roerbakken koolrabi, brengen een klein bedrag als olijfolie, canola of pinda olie in een wok of koekenpan. De koolrabi in kleine stukjes gesneden en roerbak tot de koolrabi inschrijving is. Als je wilt, voeg extra roerbak groenten zoals wortelen, uien of pea peulen, samen met kruiderijen en gehakte knoflook.

Magnetron

Om te koken koolrabi in uw magnetron-oven, een kleine hoeveelheid water in een magnetron-safe schotel te plaatsen. Gehakte koolrabi toevoegen aan de schotel. Dekking van de schotel, dan de koolrabi op hoogste macht van uw magnetron instellen voor vijf tot zeven minuten magnetron. Roer de koolrabi, dan koken voor een extra vijf tot zeven minuten, totdat de koolrabi is vork inschrijving.

Grill

Koken koolrabi op een barbecue grill samen met vlees, vis, maïs op de kolf of gebakken aardappelen. Snijd de koolrabi in segmenten of brokken. Plaats de koolrabi in een kom en voeg een paar druppels van plantaardige olie. Roer tot de koolrabi licht met olie bedekt is, dan bestrooi de koolrabi met zout en peper of een mix van kruiden. De koolrabi veilig met aluminiumfolie verpakken, dan plaatst u de koolrabi op de grill voor 10 tot 15 minuten.


gerelateerde artikelen