Whole Body Vibration-effecten

September 9

Whole Body Vibration-effecten

Lichaamstrillingen is de beweging van het hele lichaam zonder de persoon eigenlijk kiezen voor het verplaatsen van hun spieren. Het kan gebeuren om een aantal verschillende redenen. Mensen die rijden bussen van de school of werken in vliegtuigen zijn vaak blootgesteld aan de gevolgen van de lichaamstrillingen op de baan. Mensen ervaren ook de effecten van lichaamstrillingen opzettelijk, met behulp van speciale vibratie opleiding machines bij gyms landelijk. Lichaamstrillingen kunnen nuttig zijn in sommige opzichten, maar ook potentieel schadelijke in anderen.

Hoofdpijn

Volgens de Canadese centrum voor gezondheid en veiligheid neiging lichaamstrillingen om hoofdpijn veroorzaken van het wankele gevoel van het hele lichaam wordt rukte rond snel. Dit is dezelfde reden waarom sommige mensen hoofdpijn ervaren wanneer ze een rollercoaster rijden. Deze hoofdpijn kunnen op korte termijn, met name aan het begin van de blootstelling aan lichaamstrillingen. Het centrum stelt echter dat mensen die hebben herhaalde blootstelling aan lichaamstrillingen, zoals school buschauffeurs, meer kans hebben op chronische hoofdpijn hebben.

Maagproblemen

Mensen die worden blootgesteld aan lichaamstrillingen kan maagproblemen zoals gastro-intestinale overstuur, wijzigingen in het tarief van de spijsvertering en een algemeen misselijk gevoel ervaren. De maagklachten en misselijkheid die zich tussen lichaamstrillingen voordoen zijn vergelijkbaar met de effecten van reisziekte op een trein of een boot, stelt het Canadese centrum voor gezondheid en veiligheid. De ernst van de maagproblemen kan toenemen met het verhogen van de duur van de lichaamstrillingen.

Verhoogde botdichtheid

Een van de voordelen van lichaamstrillingen is het potentieel om het bot mineraal dichtheid te verhogen. Volgens het tijdschrift "Aviation, Space and Environmental Medicine" steeg jonge volwassen vrouwen die hele lichaam trillingen machines voor uitoefening gebruikten hun bot mineraal dichtheid na verloop van tijd. Een toename van de botdichtheid kan helpen om te voorkomen dat osteopenie en osteoporose, volgens "Luchtvaart, ruimte en Environmental Medicine."

Verbeterde kracht en evenwicht

Dr. Edward Laskowski van de Mayo Clinic stelt dat lichaamstrillingen spierkracht en evenwicht na verloop van tijd kan verbeteren. Hij legt uit dat deze voordelen zijn vooral handig bij oudere vrouwen, die een groter risico van vallen en gewonde. Oudere vrouwen hebben regelmatige blootstelling aan lichaamstrillingen, via hun werk of het gebruik van een machine trillingen kunnen zelfs herstel van aandoeningen zoals artrose van de knie sneller, volgens de Mayo Clinic.


gerelateerde artikelen