Wat te eten en te drinken na de oefening

August 24

Wat te eten en te drinken na de oefening

Een sessie van het zweten het uit op de sportschool verlaat de meeste mensen honger en dorst. Zelfs als je niet het gevoel van honger, zijn een post-workout snacks en drank sleutel tot herstel van de energie en de nutriënten van uw lichaam. Vermijd een vetrijke, lege-calorie snack dat al het harde werk dat je net deed kan ontkennen. In plaats daarvan kiezen voor een voedzaam post-workout voedsel met een hydraterende drank.

Waarom Post oefening voeding is belangrijk

Wat te eten en te drinken na de oefening

Het lichaam moet water en glycogeen niveaus hersteld na een trainingssessie. Uw post-maaltijd snack of maaltijd helpt vullen deze niveaus. Eiwitten en koolhydraten maken een post-workout combinatie die helpt in het lichaamseigen herstel. Spieren die zijn gehydrateerd en gevoed met koolhydraten en eiwitten zijn beter in staat om te herstellen, volgens een rapport van de American College of Sports Medicine en de American Dietetic Association, gepubliceerd in maart 2009 de kwestie van "Geneeskunde en Science in sport- en bewegingsactiviteiten." Dit kan helpen uw energieniveaus en bereiden je lichaam op oefening de volgende dag.

Tijdsbestek voor het post-workout eten

Wat te eten en te drinken na de oefening

Vochtinname plaatsvinden tijdens en direct na de training. Dit houdt uw hydratatie niveaus omhoog tijdens de training. De post-workout snack of maaltijd moet plaatsvinden kort nadat u uw oefening hebt voltooid. De ACSM en ADA raden eten een snack met koolhydraten 30 minuten na uw training, waarvan het bedrag 0,5 tot 0,7 gram koolhydraten per pond lichaamsgewicht moet. Vervolgens moet je een maaltijd binnen de eerste twee uur na je training voor de meest effectieve invordering. Te lang wachten om te eten kon maken het herstelproces langer duren.

Post-workout Snack ideeën

Wat te eten en te drinken na de oefening

Een snack of maaltijd die koolhydraten en eiwitten combineert raakt zowel primaire voedselbronnen aanbevolen na een training. Volkoren crackers bieden een koolhydraat-gevuld hapje. Koppel de crackers met moer boter, Turkije, tonijn of kaas voor eiwit. Een vrucht smoothie met yoghurt is een andere bron van eiwitten en koolhydraten. Mix samen bevroren fruit, yoghurt en een kleine hoeveelheid zoetstof totdat de ingrediënten glad zijn. U kunt een eiwit shake ook gebruiken als de basis met vruchten toegevoegd in voor meer smaak. Als je niet graag uw fruit drink, mengen in brokken van vers fruit met een kom yoghurt. "Fitness" tijdschrift raadt een pindakaas en banaan combinatie. Verspreid de pindakaas rechtstreeks op de banaan of glad het op een volkoren bagel en top met plakjes banaan.

Post-workout dranken

Water is een effectieve manier om het vocht verloren tijdens uw training kunt vervangen. Water lest je dorst zonder gevoel dik of suikerhoudende. MedlinePlus.com beveelt ten minste 1/2 kopje water tijdens uw training voor elke 15 minuten die u uitoefenen. Follow-up van uw trainingsschema met meer water. Atleten die meer intens of voor langere periodes trainen misschien liever een sportdrank met elektrolyten te hydrateren en verhoging van de energie niveaus. Chocolade melk is een andere post-workout drankje optie voorgesteld door "Fitness" magazine. De melk bevat water om te hydrateren, plus proteïne en koolhydraten. SAP ook hydrateert tijdens het toevoegen van koolhydraten na je training.


gerelateerde artikelen