ADHD & dyslexie

January 8

ADHD & dyslexie

Hyperactiviteit aandachtstekort, of ADHD en dyslexie zijn twee stoornissen die beginnen tijdens de kindertijd en kunnen van invloed zijn op de leren Het National Institute of Mental Health verklaart de symptomen van ADHD start tussen leeftijden 3 en 6, en aandacht en gedrag kunnen verstoren. MayoClinic.com merkt dat ouders met dyslexie, symptomen merken kunnen, voordat het kind school begint. Zoals de New York University Medical Center opmerkt, kinderen kunnen zich zowel ADHD als dyslexie, maar een stoornis veroorzaakt geen anderzijds.

Identificatie

Er bestaan drie soorten symptomen voor ADHD: onoplettendheid, impulsiviteit en hyperactiviteit. Sommige patiënten wellicht meer onoplettende symptomen, terwijl anderen meer impulsief-hyperactieve symptomen wellicht; patiënten hebben echter met gecombineerde ADHD, alle drie soorten symptomen. ADHD patiënten met symptomen van onoplettendheid kunnen wegdromen, problemen na richtingen, afgeleid raken of hebben problemen afwerking van huiswerk. Tekenen van impulsiviteit zijn onderbreken van andere mensen en blurting uit ongepaste opmerkingen. Met hyperactiviteit, kan de patiënt kronkelen zittend, touch alles wat ze kan of non-stop te praten. MayoClinic.com legt uit dat vroege tekenen van dyslexie beginnen zijn te praten later en leren woorden in een langzamer tempo dan andere kinderen. Wanneer kinderen met dyslexie school Start, hebben ze een lagere leesniveau en problemen spelling. Dyslexie kan veroorzaken patiënten dat woorden of letters in omgekeerde richting.

Complicaties

Zowel ADHD als dyslexie, kunnen sommige complicaties veroorzaken. Kinderen met dyslexie kunnen bijvoorbeeld ontwikkelen angst, laag gevoel van eigenwaarde, sociale terugtrekking en gedragsproblemen. Zowel ADHD als dyslexie kunnen academische problemen veroorzaken. ADHD kan leiden tot een verhoogd risico op problematisch gedrag, zoals alcoholgebruik.

Diagnose

Bij de diagnose van ADHD of dyslexie, zoekt de medische professional de tekenen van de stoornis. Voor ADHD, de medische professional maakt gebruik van de criteria beschreven in het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Naast het waarnemen van het kind, kan de medische professional ook vragen de ouders en leerkrachten over symptomen. Met dyslexie moet de medische professional uitsluiten van andere oorzaken voor de problemen van de lezing. MayoClinic.com merkt op dat dit omvat van het kind neurologische, visuele en auditieve functies te testen. Diagnose omvat ook een psychologische en pedagogische evaluatie.

Behandelingen

De behandelingsopties verschillen voor ADHD en dyslexie. Bij de behandeling van dyslexie, is de focus op het helpen van het kind lezen. Volgens «««MayoClinic.com helpt een specialist leren het kind leren lezen door de integratie van auditieve, visuele en tactiele stimuli. Bijvoorbeeld tijdens een les, het kind kan een opname beluisteren. Behandeling ADHD kan inhouden dat medicijnen. Opties omvatten stimulerende medicijnen, zoals methylfenidaat; niet-stimulerende medicijnen, zoals atomoxetine; en afwijkend medicijnen, zoals medicijnen voor hoge bloeddruk en antidepressiva. Niet-farmacologische behandelingen bestaan voor ADHD. Het gaat hierbij om verschillende therapieën zoals gedragstherapie en sociale vaardigheidstraining, die de patiënt leert om van de symptomen.

Educatieve hulp

Aangezien zowel ADHD als dyslexie met schoolprestaties interfereren kunnen, wellicht patiënten speciaal onderwijs. LD Online wordt uitgelegd dat een optie is de personen met een handicap onderwijswet of idee, waarmee het speciaal onderwijs. Als een kind in aanmerking voor idee komt, ontvangt hij een geïndividualiseerd onderwijsprogramma, waarin richtsnoeren voor zijn educatieve behoeften. Het National Institute on Mental Health voegt eraan toe dat met de ADHD-patiënten die komen niet in aanmerking voor idee, een andere optie sectie 504, die ook voor speciaal onderwijs kunnen bieden.


gerelateerde artikelen