Het Effect van dode zee mineralen op de huid

December 25

Het Effect van dode zee mineralen op de huid

De dode zee helende eigenschappen zijn gekend voor duizenden jaren, met zijn rijke zoutgehalte en de overvloed aan mineralen zoals calcium, magnesium, kalium en broom. Gelegen in de Syrio-Afrikaanse Slenk, de dode zee is al lang een bron van ingrediënten in huid verzorgingsproducten met de mogelijkheid om verzacht ontstoken huid, merkt Dr. Zeev Ma'or van het onderzoekscentrum van dode zee in Israël, samen met collega's in een studie gepubliceerd in mei 2006 in de "International Journal of Dermatology."

Betekenis

De eerste chemische analyse van dode zeewater werd gedaan in 1772, onthullen haar hoog gehalte magnesium en calcium. Terwijl mineraalrijke dode zeemodder vaak in huidverzorgingsproducten verschijnt en cosmetica, mensen op zoek naar verlichting van hun inflammatoire huidaandoeningen zoals psoriasis en atopische dermatitis kan het verblijf van resorts rond de dode zee, volgens Dr. Ma'or.

Anti-inflammatoire eigenschappen

De effectiviteit van dode zee mineralen heeft aangetoond dat behandeling van inflammatoire huidziekten zoals psoriasis van de jeukende voorwaarde. Degenen behandeld toonden een verbetering in de symptomen na enige zwemmen in water van de dode zee, merkt Dr. Ehrhardt Proksch op de Afdeling Dermatologie, Universiteit van Kiel, Kiel, Duitsland, en collega's in een studie gepubliceerd in februari 2005 in de "International Journal of Dermatology."

Magnesium, een van de belangrijkste mineralen in de dode zee, is te binden aan water, evenals het remmen van bepaalde cellen in het lichaam die bijdragen tot allergische reacties, wat kunnen verklaren de dode zee de anti-inflammatoire en huid kalmerende effecten, verslagen van Dr. Proksch onderzoek aangetoond.

Skin Smoothing voordelen

Dode zee mineralen, vooral magnesium, kunnen stimuleren vochtgehalte en gladde droge huid, neemt nota van de "International Journal of Dermatology." Vrijwilligers hebben droge huid ervaren vloeiender, meer gehydrateerd, en minder ontstoken huid op hun onderarmen na dompelen in een oplossing van 5 procent van het water van de dode zee. De vrijwilligers andere onderarmen werden ondergedompeld in het water van de kraan, volgens Dr. Proksch in zijn studie.

Een 1 procent dode zee mineralen oplossing tweemaal per dag toegepast voor vier weken huid ruwheid door ongeveer 41 procent in vrouwelijke vrijwilligers, terwijl een vloeibare gel zonder mineralen teruggebracht verminderd huid ruwheid met ongeveer 28 procent, nota's van Dr. Ma'or studie.

Anti-bacteriële eigenschappen

Mineraalrijke zwarte modder uit de Dode Zee kust gewonnen en gebruikt in maskers en spa-behandelingen bleek te hebben anti-microbiële eigenschappen, met slechts lage aantallen bacteriën groeien in het, volgens Dr. Ma'or.

Dode zeemodder van anti-bacteriële eigenschappen kunnen deels te wijten aan zijn hoge zout en sulfide inhoud, die het anti-acne effect voor gezichts maskers gemaakt van modder van de dode zee verklaren kon, merkt Dr. Ma'or.

Overwegingen

Terwijl Baden direct in de dode zee is gebleken te zijn nuttig bij het verlichten van de psoriasissymptomen, in gevallen van atopische dermatitis, kan baden in de dode zee of met behulp van onverdunde water van de dode zee de huid als gevolg van de hoge concentraties van zout branden. Om deze reden worden verdunningen van het dode zeewater meestal gebruikt, volgens Dr. Proksch de studie.


gerelateerde artikelen